Konsernsjef Christian Rynning Thønnesen og Statkraft satser 10-15 mrd.

Statkraft kjøper irske Element Power og skal investerer 10–15 milliarder kroner i vind og solkraft på De britiske øyer. Per i dag er Statkraft den største produsenten av fornybar energi i hele Europa, sier konsernsjef Christian Rynning Tønnessen til NRK.

Statkraft har kjøpt vindkraftvirksomheten til Element Power Group, og styrker sin posisjon i Irland og Storbritannia. Kjøpet betyr at Statkraft overtar Element Power Ireland Ltd og tre britiske prosjektselskaper, skriver Statkraft i en pressemelding. Transaksjonen ble gjort 2. oktober, og Statkraft overtar omtrent 50 medarbeidere. Totalt skal Statkraft investere 10–15 milliarder kroner i vind- og solkraft på De britiske øyer, opplyser Statkraft-sjef Christian Rynning Tønnessen til NRK. Statkraft er Europas største produsent av fornybar energi, og opplyser at vindkraftprosjektene utgjør cirka 1.300 MW i Irland og 250 MW i Storbritannia, skriver NTB.

Mest miljøvennlig

Vindkraft er en av de mest miljøvennlige formene for storskala kraftproduksjon vi har tilgjengelig i dag. Statkraft har produsert vindkraft i mer enn et tiår, og utvikler vindkraftprosjekter i Norge, Sverige og Storbritannia.Statkraft utvikler, bygger og drifter vindparker på land i Storbritannia, og er den ledende tilbyderen av kraftkjøpsavtaler i det britiske markedet. I 2017 ble vindparken Andershaw satt i drift i Skottland, og idag eier og drifter Statkraft fire vindparker i Storbritannia, tre i Skottland og én i Wales. Statkraft skriver på sine nettsider at har ambisjoner om å styrke vindkraftporteføljen ytterligere i Skottland og Wales.

Vindkraft til havs i regi av Statkraft. Foto fra 2017.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*