CEO Mikael Staffas Boliden AB(Foto: Boliden)

(Oslo/Odda, 09.09.2021) Statkraft og det svenske metallselskapet Boliden har signert en ny og utvidet kraftkontrakt som sikrer konkurransedyktig kraft til selskapets smelteverk i Odda. Kontrakten er på 1,6 TWh/år og løper i 15 år fra det nye, oppgraderte smelteverket etter planen står klart i 2024. Med en samlet eierandel på 14,6 prosent, kontrollerer det norske olejfondet sammen med BlackRock og tilknyttede selskaper Boliden AB som eier Norzink i Odda, skriver Nordic News

Boliden satser stort i Norge og fattet nylig investeringsbeslutning for å øke smeltekapasiteten i Odda fra dagens 200 000 til 350 000 tonn per år. Utvidelsen av anlegget utgjør en av de største landinvesteringene i Norge på mange år og øker det årlige kraftbehovet med 700 GWh.

– Kraftavtalen sikrer grunnlaget for produksjon av verdens mest klimaeffektive sink i Odda. Utvidelsen av virksomheten som vi nå starter på er naturligvis en viktig fremtidssatsing både for oss og samfunnet som helhet, sier Mats Gustavsson, energidirektør i Boliden.

– Vi er stolte av å sikre krafttilgangen til et oppgradert og utvidet smelteverk i Odda. Avtalen er nok et eksempel på fornyelse og utvidelse av langsiktige kraftkontrakter til norsk industri og bekrefter Statkrafts posisjon som hovedleverandør av elektrisitet til kraftkrevende industri i Norge, sier konserndirektør for Marked og IT i Statkraft, Hallvard Granheim.

Om Statkraft
Statkraft er et ledende internasjonalt selskap innen vannkraft og Europas største leverandør av fornybar energi. Konsernet produserer vannkraft, vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme. Statkraft er en global markedsaktør innen energihandel og har 4 600 ansatte i 18 land.

Om Boliden
Boliden er et metallselskap med fokus på bærekraftig utvikling. Våre røtter er nordiske, markedet globalt. Kjernekompetansen er prospektering, gruver, smelteverk og metallgjenvinning. Boliden har cirka 6 000 medarbeidere og en omsetning på SEK 50 milliarder kroner. Selskapet er notert på NASDAQ OMX Stockholm. T. Rowe Price er største aksjonær i Boliden med 4,9 prosent av aksjene. Det amerikanske investeringsselskapet Black Rock eier også 4,9 prosent. Black Rocks samarbeidspartner Vanguardeier 2,2 prosent mens AMF Pension & Funds eier 2,2 prosent. Norges Bank har 1,9 prosent av aksjene, som en av selskapets ti største eiere. Oljefondet har inntil nå vært en av de store aksjonærene i Boliden og har delt eierskapet med BLack Rock og detss selskaper.Norzink er en av verdens største leverandører av zink.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Lars Magnus Günther, pressetalsperson, Statkraft AS
Tel.: 00 47 91 24 16 36
E-post: lars.gunther@statkraft.com

Klas Nilsson, kommunikasjonsdirektør, Boliden
Tel.: 0046 70 453 65 88
E-post: klas.nilsson@boliden.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*