Stener får deg til å koble av(Foto: Unsplasch)

Føler du noen ganger at hverdagen er litt overveldende og du ikke helt vet hvordan du skal koble av? Hverdagen vår kan ofte bli stressende, og du er på ingen måte alene dersom du noen ganger føler at du har vann over hodet og mangler kontroll. Samtidig har vi alle lyst til å bli så “zen” som mulig, hvor man klarer å sjonglere hverdagen på en rolig og balansert måte. 

Hvordan kommer man seg egentlig dit hvor man finner likevekt og balanse? Allerede kan vi vel avsløre at veien dit er lang, og for alle er det kanskje ikke mulig – men vi gir deg i hvert fall noen gode tips på veien mot å klare å koble av, sånn at man kan komme et lite stykke på veien. 

Tving hjernen til å tenke på noe annet

Man kan se på TV, gå seg en tur eller hva som helst, men for mange ender det bare opp med at tankene løper fritt og man ikke klarer å slappe helt av likevel. Prøv derfor å finne på ting i noen minutter av gangen hvor du tvinger hjernen til å koble av. Et forslag er spill på mobilen i form av mobilspill eller nettcasino. Er du sportsinteressert kan du for eksempel finne gode Comeon odds på Internett. Du kan selvsagt også lese litt, legge et puslespill eller løse et kryssord. Hensikten er å gjøre noe som tvinger deg til å tenke på andre ting, og dermed la hjernen koble av fra hverdagsstresset. 

Kom deg ut i frisk luft

Det er lett å tenke at man bare vil legge seg ned og slappe av når man er stresset eller sliten etter en lang dag eller i perioder hvor man føler man ikke har overskudd. Det kan godt være at det hjelper i perioder, men det er likevel godt for hode og sjel å få litt frisk luft en gang i blant. Kom deg derfor ut, gå deg en tur. Start i det små, si til deg selv at det bare skal være 10 minutter – kanskje er det så deilig at det blir litt lenger. 

Du kan med fordel skru på litt musikk, en god lydbok eller en podcast for å ha noe å tenke på mens du går. Ved å følge med på en god podcast eller en spennende lydbok kan du dessuten klare å få tankene vekk til andre ting sånn at du bare kan nyte den friske luften og glemme andre bekymringer. 

Tenk på noe positivt. Det er sunt(Foto: Medium.com/Unsplash)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*