Viaplay er og vil bli en nordisk suksess Nordic skriver President og CEO i Nordic Entertainment Group Anders Jensen på selskapets nettsider. Nordic Entertainment Group AB er en av Norges største investeringer i svensk næringsliv, etter størrelsen på eiedanel i selskapet. I forholt til geografisk distribusjon eier oljefondet 9.7 prosent av aksjene i Nordic Entertainment. I henhold til oljefondets verdivurdering, eier fondet 8,94 prosent av det svenske selskapet. Maksimal grense for fondets eierskap i ett enkelt selskap er ti prosent , skriver Nordens Nyheter.

Det statlige norske Oljefondet eier nesten ti prosent av Nordic Entertainment Group , som dominerende minoritetsaksjonær i selskapet. Selskapet er oppe i en het «Metoo-debatt» etter at programmet «Paradise Hotel» stoppes helt på kanalen Viaplay. Paradise Hotel stoppes helt mens programmet «Ex on the Beach» vil bli stoppet senere,

NBIM har 6.464.107 B-aksjer i Nordic Entertainment Group, som stuper på de Nordic Entertainment Group (Nent), som bland annet eier TV3 og Viaplay, viser en lavere fortjeneste for tredje kvartal sammenliknet med et år tidigare. Men prognosen för Viaplay-abonnenter øker på børsene. En aksjepost på 376 millioner svenske kroner har falt 17, 4 prosent på kort tid å grunn av en ny runde av «Me Too-debatt» Dette betyr at all reality-TV i realiteten stoppes i Nordic Entertainment Group AB. Jesseca Lindman i DIscovery Network forsøkte å forklare problemene for svensk publikum på SVT 1 tirsdag kveld uten lykkes.

Kilden er Dagbladet/ Viaplay fotografert av TANI

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*