CEO Asger Hattel i SIgnicat(t.h.) og styreleder Johan Tja¨rnberg(Foto: Signicat)

Norske Signicat skal bli størst i Europa på ID-tjenester. Nå gjennomfører selskapet sitt tredje oppkjøp i år, for å ta det baltiske markedet.

Signicat, som i Norge er mest kjent som den største leverandøren av BankID, sikter langt høyere. Selskapet leverer ID-tjenester i de fleste europeiske land, og støtter 30 ulike nasjonale eID-systemer. Målet er å bli en one-stop shop for ID-løsninger på tvers av de europeiske markedene.

Det har også sterk vekst å vise til. Det ble utpekt til et av de raskest voksende selskapene i Europa i en rangering i Financial Times. Omsetningen økte fra 253 millioner kroner i 2019 til 445 millioner i fjor. Hittil i år har selskapet allerede kjøpt opp to aktører, norske Encap Security og spanske Electronic IDentification (eID). Nå varsler selskapet at det også kjøper opp litauiske Dokobit, den største leverandøren av elektroniske signeringsløsninger i det baltiske og islandske markedet.

– Dokobit og Signicat passer godt sammen, kulturelt, kommersielt og teknologisk. Med Dokobit vil få tilgang til en hurtigvoksende og spennende del av det europeiske e-signaturmarkedet, som hittil har vært uutnyttet. I tillegg får vi med oss eksepsjonelt talent og teknologi. For oss er dette enda et viktig steg mot å kontinuerlig utvikle vårt verdiforslag for kunder over hele Europa, sier Asger Hattel, daglig leder i Signicat.

Dokobit satser, som Signicat, internasjonalt. Selskapet ble grunnlagt i Vilnius i 2008, og har utvidet til også å tilby tjenester i Estland, Latvia og Island. I likhet med Signicat tilbyr det et bredt spekter av e-signaturløsninger, fra kundeautentisering til elektronisk signering, og har EU-sertifiseringen Qualified Trust Service Provider (QTSP) for e-signaturer og elektroniske forseglinger. Med oppkjøpet vil Signicat kunne tilby hele spekteret av løsningen for livssyklusen til elektronisk signerte dokumenter.

– I et raskt voksende europeisk e-signaturmarked er det viktig å handle raskt for å holde seg konkurransedyktig. Selv med tilstrekkelig kunnskap og ressurser, er timingen for å markedsføre et produkt en av de viktigste faktorene som kan avgjøre et selskap suksess og fremtidsutsikter. Vårt mål har alltid vært å erobre Europa, og sammen med Signicat vil vi kunne klare det mye raskere. Ved å bruke Signicats akkumulerte elektroniske ID-verktøy, vil vi kunne konsentrere vår innsats på innovasjon og videreutvikling av e-signaturløsninger, sier Gintas Balčiūnas, daglig leder i Dokobit.

Oppkjøpsbeløpet er ikke offentliggjort. Avtalen ble inngått med juridisk bistand fra advokatselskapene Wikborg ReinSorainen og Ellex.

Signicat har bla. Nordic Capital på eiersiden.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*