Første helgen i november åpnet en utstilling med interessante, men for allmenheten relativt ukjente kunstnere i galleri VolArt under Flytårnet på Fornebu. Her møtte et relativt stort publikum frem for å se på Sidsel Maartmannsmalerier og skulpturer. Hennes malerier er fortsatt billige mens hennes meget flotte skulpturer har tatt av prismessig. Den «ukjente» Bjørn Sørvang Hansen, kjent i musikermiljøet i Oslo og skaper av Tom Lund-statuen på Lillestrøm stiller ut et løvehode til NOK 140.000.

Tekst og foto Nils Petter Tanderø

Volart Kunstverksted og Galleri åpnet sine dører 31.oktober 2015 i Kulturgaten bak Flytårnet på Gamle Fornebu. Galleriet har ikke fullt utviklede nettsider, men de er under utvikling skriver galleristen på sine nettsider. Kunstneren Sidsel Maartmann er utdannet kunstner på Nydalen Kunstskole, og jobber fortsatt med  videreutdanning innen skulptur. Nordens Nyheter møtte henne i Galleri Volart under åpningen.

Sidsel Mo Maartmann stiller ut på Fornebu.

-Hva inspirerer deg i din kunsteriske gjerning ?

  • Musikkens elementer ligger i stor grad til grunn for mine tegninger og malerier. For meg inspirerer lyd til både

strek, form og farge. Jeg «hører» disse elementene. Ulike instrumenters klangbilder inspirereer til ulike farge-  form- og strekkkomposisjoner. Mye av musikkens opprinnelse stammer fra naturen. det er forsket på hvorledes ulike dyrearter synger, dvs måten de bruker strupehodet på, og denne opprinnelsen har menneskene bygget videre  på. Musikk og lyd knytter menneskene og naturen sammen, sier Sidsel Maartmann.

I mine abstrakte malerier ligger musikken som et bakteppe. Jeg jobber som regle fra kaos til forhåpentlig en form  for orden og harmoni. Jeg prøver å sette på papiret glimt av noe jeg har sett og sanselig erfart. Lukt og taktileopplevelser er også en del av erfaringene, sier hun.

-Jeg er like opptatt av det konkrete som det abstrakte. For meg henger figurasjon og abstraksjon sammen. Alt springer ut fra mine personlige erfaringer, ikke ut fra kunstteoretisk meningsdannelsse, sier Maartmann. En av de andre utstillerne, Bjørn Sørvang Hansen, underholdt med musikk under og etter åpningen av utstillingen, et sted som har utviklet seg til et interessant kunstsenter ti minutter fra Oslo med bil

Bjørn Sørvang Hansen stiller ut på Fornebu(Foto: N.P. Tanderø)

Bjørn Sørvang Hansen (født 1958 i Oslo) er en norsk billedhugger. Sørvang Hansens kunstneriske utdannelse startet på Hjerleid skole og håndverksenter på Dovre, med utgangspunkt i treskjæring. Deretter fulgte åtte år som hospitant ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo, med lærere som Hans Normann Dahl, Oddmund Raudberge, Eilif Mikkelsen og Ernst Magne Johansen. Sørvang Hansen har hatt flere separatutstillinger og deltatt på kollektiv- og gruppeutstillinger, deriblant Statens høstutstilling. Han er innkjøpt av blant andre Selvaag Gruppen, Norsk Kulturråd og ikke minst Lillestrøm Sportsklubb som bestilte statuen av fortballspilleren Tom Lund, skriver Nordens Nyheter. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*