Seks fordeler med et spennende sexliv(Foto: Unsplash)

Å ha et spennende, variert og aktivt sexliv er drømmen for mange, og bortsett fra den åpenbare fordelen som gleden det gir, har det også andre fordeler – både fysisk og psykisk. 

Hvis den fysiske kontakten med partneren din ikke virkelig oppfyller dine forventninger, bør du ikke være redd for å ta steget og snakke om det – bare sørg for å ta det opp på en positiv måte, det vil si at du vil at forholdet ditt skal bli enda bedre. Ikke kritiser, for da kan partneren din være redd for å miste deg og ta en forsvarsposisjon, noe som gjør det vanskelig å komme med noen kreative løsninger. 

Ikke glem at sex skal være morsomt og avslappet, en glede, et upretensiøst spill. Del dine innerste fantasier med hverandre – hvem vet, kanskje partneren din drømmer om det samme, men har vært for sjenert til å spørre. Våg å prøve noen spennende sexleketøy som dildoer, par vibrator eller en penisforlenger. Nye opplevelser kan tenne uventede gnister mellom dere!

  1. Reduserer stress.

Når vi har tilfredsstillende sex, begynner kroppen å skille ut mange forskjellige feel-good-hormoner, for eksempel oksytocin og endorfiner, men det bidrar også til at kortisolnivået i kroppen faller. Senket kortisolnivå bidrar til å redusere følelsen av stress i kroppen og lar oss ta det med ro og slappe av.

  1. Økt nærhet med partneren din.

Når sexlivet fungerer bra, er det få ting som kan stoppe et forhold. I forhold der intimitet er en del av hverdagen, øker følelsen av tillit og samhold. 

  1. Bedre selvtillit.

Med et sexliv i full gang, føler begge parter seg mer attraktive og sexy, noe som igjen fører til bedre selvtillit. Berøring er et grunnleggende behov for oss mennesker, og når du også føler deg ønsket, er det nesten som å gå på skyer.

  1. Du blir mindre syk.

Seks til to ganger i uken øker immunsystemet med ikke mindre enn 30%, som en amerikansk studie har vist. Ikke bare det, men menn som har vanlig utløsning reduserer risikoen for prostatakreft med så mye som 20%.

  1. Hjertet ditt vil takke deg.

Visste du at sexlivet ditt har en direkte forbindelse til hjertets helse? Vanlig sex stabiliserer blodtrykket, og reduserer samtidig risikoen for mange hjerteinfarkt. og vaskulære sykdommer.

  1. Du blir rett og slett lykkeligere.

Alle disse fantastiske hormonene som frigjøres når vi har sex, gjør oss generelt lykkeligere og mindre utsatt for stress og irritasjon. Når du slutter å ha sex, blir du mer sensitiv og utsatt for å føle deg deprimert eller deprimert. 

Nå som du har funnet ut alle de fantastiske fordelene et rikt sexliv har for helsen, ønsker vi ikke å beholde deg lenger – gå og se etter partneren din og nyt de delte eventyrene dine fullt ut!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*