Konsernsjef Giorgio Squinzi i Mapei sitter i styret i La Scala Opera i Milano(Foto: Mapei)

Mapefloor PU 430 SL er et norskutviklet polyuretanbelegg med meget gode tekniske egenskaper og solid dokumentasjon fra SINTEF. Siden introduksjonen i 2010 har stadig flere valgt belegget, og det benyttes særlig i industribygg, lager og verksteder. Det italienske verdenskonsernet er leverandørene av gulv til Gardermoen(OSL). Gode forbindelser mellom La Scala-teatret i Milano og Mapeis eiere, førte til at administrerende direktør Giorgio Squinzi ble innvalgt som medlem av La Scala Teaterets styre siden 2016. Det italienske selskapet eier 99,97 prosent av det norske datterselskapet, skriver Nordens Nyheter. Det italienske konsernet satser totalt tre hundre millioner i Norge ifølge bladet «Byggeindustrien».

– Dokumentasjonen på Mapefloor PU 430 SL er omfattende. Vi har målt både slitasjestyrke, ripefasthet med og uten topplag og sklisikring hos SINTEF. I tillegg har vi god dokumentasjon på vanndampdiffusjon, CO2-bremsende egenskaper, brannegenskaper Cfl-s1 og emisjonstesting med M1-sertifisering, forklarer produktsjef Paul Stavem.

Mapefloor PU 430 SL er et fleksibelt selvutjevnende polyuretanbelegg for bruk på innendørs flater som utsettes for medium til høy mekanisk slitasje. Det er CE-merket etter EN 13813 og EN 1504-2 og har løpende produksjonskontroll fra SINTEF. Belegget er perfekt til dekorative formål, og er blant annet benyttet på OSL hovedflyplass Gardermoen, Volvos motorfabrikk i svenske Skövde og på flere kjøpesentere rundt i landet. Nordens Nyheter nevner også samarbeidet med La Scala operaen i Milano.

Industri i Nord-Odal

– Vi er stolte over at dette er et av de første nye polyuretanproduktene vi har utviklet her i Nord-Odal. Som et allroundprodukt med gode tekniske egenskaper passer det i mange sammenhenger, og i kombinasjon med Mapeprimer M vil Mapefloor PU 430 SL kunne gi poeng for innemiljø etter HEA 02 i BREEAM Nor 2016-manualen. Vi anbefaler at produktet benyttes i kombinasjon med Mapefloor Finish 58 W pigmentert topplakk for å sikre UV-stabilitet, sier Stavem.

Rescon AS har vært en ledende norsk leverandør av lim, fugemasser og andre kjemiske produkter til byggebransjen siden 1976. I 1999 ble vi en del av det internasjonale konsernet Mapei. Under navnet Rescon Mapei ble vi kjent i alle de nordiske landene. Vi har blitt verdsatt som en kompetent og ansvarlig partner, og har opplevd en betydelig vekst.

I oktober 2011 endret Rescon Mapei navn til Mapei AS for og tydeligere vise at firmaet tilhører en av verdens største produsenter av lim, fugemasser og kjemiske produkter til byggebransjen. Anlegget i Nord-Odal blir fortsatt hjørnesteinen for det nordiske markedet.

La Scala Opera i milano(Foto: Trip Advisor)

Startet i Milano

Mapei er et av verdens største konsern i vår bransje, og har ansatte i over 80 land i alle verdensdeler. 5 % av omsetningen brukes til forskning og produktutvikling – rettet mot økologisk bærekraftige produkter og systemer som ikke inneholder løsemidler og forurensende stoffer. Mapei har 28 forskningssentra, hvorav ett er hos Mapei i Nord-Oda. Mapei ble grunnlagt i Milano i 1937, og er i dag verdensledende innen produksjon av limprodukter og kjemiske produkter for byggeindustrien.Historien om Mapei S.p.a.startet på 1960-tallet da selskapet valgte internasjonalisering for å få maksimal nærhet til behovene i lokale markeder og redusere fraktkostnader til et minimum.

Gruppen har nå 81 datterselskaper med 70 produksjonsanlegg i drift i 32 land og på 5 kontinenter.Mapei har alltid lagt stor vekt på forskning. Faktisk går hele 12 % av gruppens arbeidskraft og 5 % av omsetningen til FoU. Og 70 % av FoU-innsatsen er rettet mot utvikling av øko-bærekraftige og miljøvennlige produkter som oppfyller LEED-krav. I tillegg har Mapei utviklet et teknisk service- og salgsnettverk med kontorer over hele verden, og tilbyr en effektiv teknisk service som verdsettes av arkitekter, ingeniører, entreprenører og eiere. Mapei S.p.a. eier 99,97 prosent av det norske datterselskapet, skriver Nordens Nyheter.

Mapei har lagt fugefritt gulv på Gardermoen(nye) Foto:Mynewsdesk.

Tre hundre millioner

– Dermed har Mapei investert rundt 350 millioner kroner i anlegget her siden 2003, da vi åpnet distribusjonssenteret, sa Trond Hagerud da nye tretti millioner ble investert i Nord-Odal i 2015. Siden den gang har utbyggingene stått i kø, med FOU-anlegget, samt utbyggingen av produksjonsanlegget i 2014. Dette viser med all tydelighet at de italienske eierne virkelig satser på selskapet i Norge og Nord-Odal, og de var fornøyde både med det nye bygget og omvisningen på anlegget på den 40 måls store tomten.

Store deler av ledelsen i konsernet var på plass under åpningen for to år siden. Dette inkluderte Veronica og Marco Squinzi, som representerte eierfamilien på vegne av toppsjefen og hovedeieren Giorgio Squinzi. I tillegg var ordførerne både i Nord-Odal og Kongsvinger til stede, samt en rekke kunder og samarbeidspartnere fra byggenæringen og nærområdet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*