finansdirektør i SAS( Foto: VimeplCom)Wist blir ny

SAS har utnevnt Torbjørn Wist som ny konserndirektør og CFO etter Göran Jansson, som skal påta seg det overordnede ansvaret for konsernstrategi, SAS vekstinitiativer, flyflåte og strategisk innkjøp. Wist er norsk statsborger med kunnskap og internasjonal erfaring fra finansnæringen og telekomindustrien, og har flere økonomiske lederstillinger i USA, Storbritannia og Norge. Senest har Torbjørn fungert som konsernkassør for Telenor ASA siden 2012.I tillegg til sitt ansvar som SAS CFO, vil Torbjørn Wist også fungere som SAS seniorrepresentant og talsmann i Norge. Deermed satser SAS for fullt på Norge igjen, skriver Nordens Nyheter.

Styrket i Norge

Denne nye strukturen vil gi en plattform for SAS for ytterligere å styrke forholdet til vår kundebase og sikre en flåteutvikling som tilfredsstiller den etterspørselen etter forretningsreiser og fritidsreiser blant Skandinavias hyppige reisende. I denne nye kapasiteten fortsetter Göran som nestleder og medlem av SAS Group Management.

Vil styrke SAS

-Jeg er veldig glad for å ønske Torbjørn velkommen til SAS. Hans solide økonomiske erfaring, kombinert med sin erfaring fra den raske telekommunikasjonsindustrien, gir ham et verdifullt tillegg til SAS Group Management, og vi streber etter å styrke SAS ytterligere i et konkurransedyktig marked. Jeg er også glad for at Göran Jansson med sin grundige kunnskap om SAS og luftfartsindustrien vil fortsette i en ny kapasitet for å ytterligere akselerere våre strategiske ventures. «, Sier administrerende direktør Rickard Gustafson.

«Jeg er veldig glad og stolt av å bli med i det sterke laget hos SAS under ledelse av konsernsjef Rickard Gustafson. Jeg gleder meg til å jobbe med teamet og relevante interessenter for å drive fremtidige resultater og verdiskaping i Skandinavias ledende flyselskap, sa nynæret CFO for SAS, Torbjørn Wist, som tiltrer i samband med SAS ‘ordinære generalforsamling i mars 2018. Göran Jansson vil fortsette i sin nåværende stilling til da.

Satser på Norge

I går offentliggjorde SAS en økt satsing i Norge fram mot 2022. Tidligere i desember ble det kjent at Norwegian øker sin kapasitet i Norge, og i forrige uke offentligjorde Widerøe nye ruter fra Bergen og Kristiansand lufthavner. Satsingene er blant annet et resultat god og effektiv drift av våre lufthavner, samt av den gode dialogen Avinor har hatt med flyselskapene i flere års tid. Med SAS er det signert en avtale med felles intensjoner om samarbeid, og tilsvarende pågår med andre selskaper.

– Avinor er opptatt av å bidra til et best mulig tilbud til de reisende i hele landet. Vi setter stor pris på at SAS, Norwegian og Widerøe, som er våre viktigste kunder, styrker sin satsing i Norge. Vil jobbe tett med dem også i framtiden og levere en best mulig opplevelse til alle som benytter våre lufthavner, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i Avinor. til Mynewsdesk

– Mer effektiv drift på lufthavnene, automatisering og konkurransedyktig avgiftsnivå er noe som kommer alle flyselskapene på Avinors lufthavner til gode. Når flyselskapene velger å satse på våre lufthavner i stedet for i utlandet, bidrar det til å styrke norsk konkurransekraft og legge til rette for nærings- og reiseliv i hele landet, sier Falk-Petersen.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*