Samsung kjøper SmartThings
Samsung kjøper SmartThings

 

 

Det er nå offisielt at Samsung kjøper SmartThings – et selskap som utvikler og selger automatiseringsprodukter for hjemmet. TechCruch mener å ha kilder som bekrefter en kjøpesum på 200 mill USD. Det koreanske teknologiselskapet signaliserer med dette en videre kraftig satsing på personlige elektroniske gadgets som forenkler og automatiserer hverdagen. Fra før markedsfører Samsung som kjent mobiltelefoner, nettbrett, kamera, «wearable electronics» (ambånd, klokker), PC’er, TV, lydsystemer, skrivere, skjermer og hvitevarer.

SmartThings er et amerikansk startup, finansiert gjennom Kickstarter crowdfunding – en metode som vi skrev om tidligere i sommer. SmartThings CEO, Alex Hawkinson, sier på sin blogg at de skal drive selskapet videre på en uavhengig måte, men flytter sitt hovedkontor nær Samsungs innvoasjonsenter i Palo Alto for best mulig samarbeid. Han sier at Samsung står fast bak sin visjon om en åpen smart-hjem plattform som skal fungere bra både for tredjeparts utviklere og for produsenter av elektroniske dingser i hjemmet.

Samsung viser med dette at de tar opp kampen med de tre store – Apple, Google, Microsoft – når det gjelder å være altomfattende i sitt hardware og software sortiment. På elektronikksiden er de på mange måter mer komplette enn de andre, men henger litt etter på programvaresiden.

SmartThings video presentert på CES messen 2014:

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*