Markedssjef i Rosenborg, Harald Lundemo (f.v.), konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar, Stig Tore Laugen, i TrønderEnergi, daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg og sponsor- og merkevaresjef Eli Flakne i TrønderEnergi.(Foto: Mynewsdesk)

Rosenborg skal bli grønnere og mer bærekraftig, og har inngått en avtale med TrønderEnergi, som blir klubbens første Bærekraftspartner.

I lengre tid har Rosenborg jobbet med et bærekraftprosjekt som har som mål å redusere klubbens fotavtrykk på miljøet, og bidra til et bærekraftig samfunn. Nå er bærekraftprosjektet klart for sjøsetting, og med seg på reisen har Rosenborg fått TrønderEnergi – som blir klubbens første Bærekraftspartner. Gjennom et samarbeidet med TrønderEnergi vil Rosenborg være garantert å få levert 100 prosent fornybar strøm fra Trøndelag, med opprinnelsesgaranti. Rosenborg er også i en prosess med TrønderEnergis elbil-ladeselskap Ohmia Charging, hvor målet er å få opp elbilladere på Lerkendal. Partene ser også på flere andre tiltak, og har blant annet som mål å fase ut dieselaggregatet som står som reserveløsning på Lerkendal, i tilfelle strømbrudd, og redusere strømforbruket generelt.

Tar ansvar
– I Rosenborg har vi blitt stadig mer bevisst på at vi som fotballklubb må ta enda større ansvar for omgivelsene våre fremover, og for å drive bærekraftig på alle plan. Det holder ikke å spille på naturgress, for å si det sånn. Vi er kjempeglade for at vi nå får med oss TrønderEnergi som Bærekraftspartner. -Vi er avhengige av partnere som jobber sammen med oss, og som gjør at vi kan gjøre en forskjell. Sammen med TrønderEnergi skal vi gjøre Rosenborg til en grønnere klubb, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug, i Rosenborg Ballklub.
Rosenborg har gjennom en intern prosess, og sammen med TrønderEnergi, identifisert områder der klubben kan bli mye bedre for å bidra til at FN Bærekraftsmål blir nådd. Rosenborg har valgt ut Bærekraftsmål 17, samarbeid om å nå målene, som «sitt».

– I TrønderEnergi er vi stolte over måten Rosenborg nå tar samfunnsansvar og tenker bærekraft på, og stolte over å få være med på reisen. Bærekraftkampen må vinnes, selv om de fleste duellene skjer utenfor banen, er det viktig å være helt i toppen her og. Vi skal gjøre det vi kan for å få spille Rosenborg gode på dette området. Sammen skal vi få til mye bra for både klubben, klimaet og miljøet, sier konserndirektør for kommunikasjon og samfunnsansvar, Stig Tore Laugen, i TrønderEnergi.

Bidrar til storsamfunnet
Både Rosenborg og TrønderEnergi, som er naboer på Lerkendal, er opptatt av å gi noe tilbake til storsamfunnet.
– I tillegg at vi selv har ambisjon om å heve oss mange hakk, ønsker vi å bidra til at samfunnsansvar og bærekraft kommer sterkere inn i strategi og daglige drift hos næringslivet og partnerne våre for øvrig. Det er sammen med supporterne og partnerne vi får til noe i Rosenborg, også innen bærekraft. Kulturen vår er bygd på samhandling, sier Moe Dyrhaug.
TrønderEnergis avtale som Bærekraftspartner går frem til 2022-sesongen.

– Den satsingen vi gjør på bærekraft i Rosenborg er historisk, og det er fantastisk å ha med TrønderEnergi. Vi ønsker oss samtidig flere bærekraftpartnere som kan bidra til å sette ytterligere fokus på FNs Bærekraftsmål, og også selv forplikte seg til dem, sier salgssjef salg og partner, Harald Lundemo, i RBK.
– Skal vi løfte Rosenborg er vi avhengig av at flest mulig bidrar. Vi utfordrer derfor næringslivet til å bli med Rosenborg og oss på dette bærekraftløftet, sier merkevare- og sponsorsjef Eli Flakne, i TrønderEnergi.

Tidligere trener i Malmø FF, og f.d. dansk landslagstrener Åge Hareide i Rosenborg satser på grønn energi( Foto: sv.wikipedia.org)

For ytterligere kommentarer eller spørsmål, kontakt:
Daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg, tove.moe.dyrhaug@rbk.no tlf: 481 80 740
Konserndirektør Stig Tore Laugen i TrønderEnergi, stig.tore.laugen@tronderenergi.no tlf.: 916 00 217

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*