CEO og konsernsjef Jens Birgersson i Rockwool Danmark(Foto: Rockwool årsrapport)

ROCKWOOL kommer inn som nummer 16 blant verdens 100 mest bærekraftige virksomheter

ROCKWOOL konsernet er plassert på en flott 16. plass på Topp 100-listen over verdens mest bærekraftige virksomheter som er publisert av Corporate Knights. I samme kåring blir ROCKWOOL konsernet tildelt 1. plass i underkategorien for produsenter av byggematerialer.

Den anerkjente «Global 100» bærekraftsrangeringen fra canadiske Corporate Knights kårer ROCKWOOL konsernet som en av de mest bærekraftige virksomhetene i verden samt som bærekraftsleder blant byggematerial-produsentene.

Den årlige kåringen som nettopp har blitt publisert, sammenligner og rangerer verdens største børsnoterte virksomheter kvantitativt basert på den positive innvirkningen som deres kjerneprodukter og ytelser har på mennesker og planeten. Den baseres også på den miljømessige påvirkningen fra virksomhetens drift.

-Vi er veldig beæret over å være inkludert i Global 100 sammen med så mange respekterte virksomheter og ikke minst at vi er rangert som nummer 1 blant produsenter av byggematerialer. Vi har alltids litt arbeid foran oss på noen områder, men som en energiintensiv og tung produksjonsvirksomhet er det veldig oppmuntrende å bli anerkjent både for den positive effekten som ROCKWOOL-produkter har, men også vårt arbeid mot å dekarbonisere og redusere påvirkningen av våre øvrige aktiviteter, sier Mirella Vitale, Senior Vice Precident i ROCKWOOL konsernet.

Om ROCKWOOL og bærekraft

Kjernematerialet i ROCKWOOLs produkter er steinull som er laget av vulkansk stein. Steinull er fult gjenbrukbart og inneholder flere iboende egenskaper som gjør den ideell til flere bruksområder.

Selv om produksjonen av steinull er energikrevende, så sparer ROCKWOOL steinullisolering langt mer energi og CO2, faktisk 100 ganger mer, enn det som brukes under produksjonen.

I 2020 underskrev ROCKWOOL Science Based Targets-initiativet (SBTi) og forpliktet seg til en verifisert og godkjent plan for en ambisiøs reduksjon av vår livssyklus-utslipp av drivhusgasser på en tredjedel innen 2034 med 2019 som utgangspunkt.

Om Global 100

Den årlige rangeringslisten vurderer verdens største børsnoterte virksomheter med utgangspunkt i den miljømessige påvirkningen fra virksomhetenes drift samt den positive innvirkningen dens kjerneprodukter og ytelser har på mennesker og planeten.

Rangeringslisten er basert på en grundig analyse av 6.720 virksomheter med en omsetning på mer enn 1 milliard dollar (USD). I følge Corporate Knights har Global 100-virksomhetene siden rangeringslisten ble opprettet i 2005 også klart seg bedre økonomisk, med nettoavkastning som slår den globale aksjeindeksen MSCI ACWI og andre ESG-indekser (Environmental, Social and Governance).

Les mer her.

Om Corporate Knights

Corporate Knights Inc. er en uavhengig media- og forskningsvirksomhet. Deres media-avdeling utgir det prisvinnende magasinet om bærekraftig økonomi, Corporate Knights, som sirkulerer i The Globe and Mail, The Washington Post og The Wall Street Journal. Deres forskningsavdeling produserer bærekraftsrangeringslister, forskningsrapporter og finansielle produktvurderinger basert på virksomhetens bærekraftsytelse. Les mer på www.corporateknights.com.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Torkel J. Wæringsaasen | Marketing Manager Norway | ROCKOOL Nordics
Tlf. (+47) 911 56 688 | E-mail torkel.weringsaasen@rockwool.com

Håvard Sveahaugen | Public Affairs & Sustainability Manager | ROCKWOOL Nordics
Tlf. (+47) 994 35 953 |E-mail havard.sveahaugen@rockwool.com

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*