Adm. dir. Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge lanserer en ny PickUp(Foto: Mynewsdesk)

Ford bekreftet i dag at nye Ford Ranger Raptor kommer til Europa neste år. Den tøffeste og råeste versjonen av Europas mest solgte pickup fikk sin debut på Europas største spillmesse, Gamescom i Köln, Tyskland.

– Glem alt du tror du vet om pickuper. Nye Ranger Raptor tilhører en helt annen divisjon. Dette er en fullblods Performance-modell som leverer ekstrem ytelse samtidig som den hjelper deg med å få jobben gjort, selv med de råeste utfordringer, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Fra før har både Ford Ranger og den tøffe spesialutgaven Ranger Delta vært svært populære pickuper blant nordmenn. Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken var pickupen den nest mest solgte i Norge i fjor. Totalt for Europa er Ranger den klare bestselgeren i 2017 og har siden det satt nye salgsrekorder nærmest månedlig så langt i år.

Allerede i midten av 2019 vil den nye, heftige Performance-pickupen Ranger Raptor for første gang ankomme Europa.

Her finner du mer teknisk informasjon, bilder og video av nye Ford Ranger Raptor

Under panseret på råtassen vil det være en biturbo-versjon av Fords 2-liters EcoBlue dieselmotor som leverer 213 hestekrefter og et dreiemoment på hele 500 Nm. Kreftene fordeles lynraskt og effektivt gjennom Fords nye 10-trinns automatgirkasse.

Spesialutviklet chassis og hjuloppheng for høy fart i krevende terreng

Chassiset til Ranger Raptor er utviklet av Ford Performance og er lagd av høyfast lavlegert stål for å tåle all den julingen kjøring i ulendt terreng kan påføre super-pickupen.

Raptors fantastiske hjuloppheng er spesielt utformet for å takle tøft terreng i høy hastighet, samtidig som både kontrollen over bilen og komforten forblir uendret.

Unik pickup med ekstremt gode kjøreegenskaper

– Det helt unike med Ranger Raptor er at uansett hvor hardt presset den er så er kjøreegenskapene helt fantastiske. Samtidig får du alle de svært gode egenskapene som har gjort Ranger til Europas mest solgte pickup med på kjøpet. Ranger Raptor er virkelig en helt enestående pickup, sier adm. direktør Per Gunnar Berg i Ford Motor Norge.

I tillegg til den vanlige Rangerens beskyttelsesplater under motor og drivverk, er også nye Ranger Raptor utstyrt med en 2,3 millimeter plate av høyfast stål som skal hindre at pickup-råskinnet får skader ved kjøring i tøft terreng.

Modellen som ble avduket på Gamescom var lakkert med fargen Ford Perfomance Blue. Den aggressive nye grillen er inspirert av verdens første serieproduserte Performance-kjøretøy bygd for kjøring i terrenget – Ford F-150 Raptor. Frontstøtfangeren, som er rammemontert, kommer også med nye LED-tåkelys.Innvendig er Ranger Raptor en modell som oser av Ford Performance DNA. De forsterkede setene er spesialdesignet for kjøring i høy fart i tøft terreng og har ekstra god og fast polstring og ruskinnstoff for best mulig sittestilling. I hele kupeen er det utstrakt bruk av blå sømmer og lærdetaljer. Manuelle girhendler i magnesium bak det skreddersydde rattet med den særegne Raptor-logoen bidrar også til å gjøre Ranger Raptor til noe helt utenom det vanlige.

Seks kjøremoduser med eget «Baja-mode»

Nye Ranger Raptors «Terrain Management System» gjør at føreren kan velge mellom 6 kjøremoduser som automatisk optimaliserer pickupen for forskjellige kjøreutfordringer: Normal, sport, gress/grus/snø, gjørme/sand eller stein. Også Baja-mode, som er oppkalt etter det berømte Baja Desert Rally. Dette brukes for å få fullt utbytte av alle den ekstreme pickupens fantastiske offroad-prestasjoner.

Topp moderne førerassistanse- og sikkerhetsteknologier

En rekke førerassistanse- og sikkerhetsteknologier øker også tilliten til bilen. Disse inkluderer blant annet en veltestabilisatorfunksjon, tilhengerstabilisator, bakkestartassistent og nedoverbakkeassistent. Nye Ranger Raptor kommer også med adaptiv lastekontroll som justerer den elektroniske stabilitetskontrollen i henhold til bilens totale vekt med last.

Med Fords SYNC 3-system kan du styre både lyd, navigasjon og tilkoblede smarttelefoner med norsk tale i nye Ranger Raptor. Systemet er kompatibelt både med Apple Carplay og Android Auto.

Fra den åtte tommer store berøringsskjermen aktiveres også satellittnavigasjonsteknologi når du kjører langt fra allfarvei. Også et eget system hvor du «legger» fra deg digitale spor som viser ruten du har tilbakelagt kan være praktisk når man utforsker ukjente områder.

På Gamescom-messen annonserte også Ford og Microsoft at nye Ranger Raptor vil debutere i det nye bildataspillet Forza Horizon 4 som kommer senere i år og blir vist frem for første gang på messen.

Ford Range Raptor 2018 kommer til Norge neste år(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*