Pasjervekstesn fortsetter i Norwegian(Foto: Mynewsdesk/Norwegian)

Norwegian hadde 1 628 040 passasjerer i mai. Dette er en økning på 16 prosent fra forrige måned.

– Vi nærmer oss raskt høysesongen, og fortsetter den planlagte økningen i ruteprogrammet for å imøtekomme etterspørselen. Til tross for kapasitetsutfordringer ved enkelte flyplasser, gjennomfører vi nær 100 prosent av de 400 daglige flyvningene vi har satt opp, og det med høy grad av punktlighet, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Punktligheten, som er et mål på antall avganger som skjer innen 15 minutter etter ordinær tid, var i mai 84,9%. Dette er en økning fra 82,6% i april. Så mange som 97% av alle flyvninger landet til oppsatt tid eller inntil én time senere.

Antall passasjerer øker fra måned til måned, og selskapet registrerer at bestillinger frem mot sommeren og skoleferien fortsetter å øke. Svært mange har allerede bestilt reiser til typiske sol- og badesteder, og nå i den siste tiden er det flere som bestiller reiser til storbyer i Europa. I mai har selskapet åpnet flere ruter både til utlandet og innenlands, og enkelte innenriks sommerruter er også tilbake på programmet, som Bergen-Evenes, Bergen-Tromsø, og Oslo-Andøya.

Norwegian hadde 1 628 040 passasjerer i mai, mot 96 909 i mai 2021. Fyllingsgraden var på 79,2 prosent. Kapasiteten (ASK) var 2 459 millioner setekilometer, mens faktisk passasjertrafikk (RPK) var 1 947 millioner setekilometer. I mai hadde Norwegian i gjennomsnitt 64 fly i drift, og 99,7 prosent av oppsatte flyvninger ble gjennomført.

Norwegian har som planlagt økt flyflåten betraktelig hittil i 2022, og vil i sommer ha 70 fly i drift. En nylig inngått intensjonsavtale med Boeing vil sikre Norwegian leveranser av nye fly av typen 737 MAX 8 i årene fremover. En stadig fornying av flyflåten vil gi passasjerene en enda mer behagelig reiseopplevelse i moderne og drivstoffeffektive fly.

I år tilbyr Norwegian totalt 280 ruter til 107 destinasjoner i sommerprogrammet, og det er i tråd med planlagt opptrapping for sesongen. I tillegg til å fly til populære destinasjoner i Europa øker også selskapet rutenettverket innenlands. Sommerflygningene til og fra Evenes, Tromsø og Andøya er ruter selskapet tradisjonelt har satt opp og som er populære blant kundene.

Sommerruter innenriks


Bergen-Tromsø 
starter 2. juni og går til slutten av oktober. To ukentlige avganger, torsdag og søndag.

Bergen-Evenes 
starter 3. juni og går til slutten av oktober. To ukentlige avganger, fredag og søndag.

Oslo-Andøya
 starter 16. juni og går frem til 14. august. To ukentlige avganger, torsdag og søndag.


Her finner du hele sommerprogrammet

Sommerprogrammet starter i slutten av mars og varer til i slutten av oktober.

Se detaljerte trafikktall i vedlagte PDF.

Corporate news Traffic figures

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*