Arnstein Rød og Pangea starter bredere prosjektfinansiering (Foto: Mynewsdesk)

Pangea ser store muligheter som tilrettelegger i et voksende syndikatmarked i Norge og Norden. Selskapet vil inn i det nordiske syndikeringsmarkedet, skriver selskapet i en pressemelding Syndikeringsprofilen Arnstein Rød er blitt rekruttert fra DNB Markets og skal være ansvarlig for etableringen og oppbyggingen av det nye selskapet og det kommende teamet.

– Vår ambisjon er å etablere en ledende prosjektfinansieringsaktør i det norske og nordiske eiendomsmarkedet, sier Arnstein Rød til Nordic News. Han har jobbet i DNB-systemet i tjue år og hadde ansvaret for såkalt eiendomssyndikering i DNB Markets. 

– Med vår markedsposisjon, investornettverk og kompetanse innen rådgivning og analyser, blir syndikering en naturlig utvikling av vårt tjenestespekter, sier Bård Bjølgerud, adm. direktør og partner i Pangea Property Partners.

– Pangea er én av de største rådgiverne i Norden innenfor eiendom, og vi har svært gode forutsetninger for å bli et mer fullintegrert eiendomshus. Over flere år har kundene våre etterspurt en slik satsing fra oss, sier Bård Bjølgerud videre.

Pangea Property Partners har derfor virksomheten og etablerte Pangea Project Finance som et søsterselskap fra og med 1. januar 2021. 

Stort nordisk marked

– Det er et stort og voksende marked innen syndikering, og jeg er sikker på at det er plass til oss. Markedet sliter med å sysselsette kapital, og da må man finne investeringsobjekter innen eiendom. Det er også få børsnoterte eiendomsselskaper i Norge, og da er syndikering mest naturlig å gjøre, fortsetter Bjølgerud.

Han nevner at både family offices, PE-selskap, institusjoner og børsnoterte selskaper investerer i syndikater, som Nordens Nyheter har skrevet om i mange reportasjer fra Sverige..

– Investorer liker å ta stilling til enkeltbygg og -prosjekter og vi retter oss mot profesjonelle investorer. Det vil være stor forskjell på risiko i prosjektene, og vi tenker både store og små prosjekter, utviklingsprosjekter og har heller ingen begrensning på geografi, sier Rød til Finansavisen som var først ute med nyheten om at Pangea gikk inn i syndikater.

– Det er avgjørende i de enkelte prosjektene at vi forstår business-caset og at både vi og investorene har tro på det. Man må også huske på at man ikke er bedre enn sin siste deal, sier Bjølgerud til slutt. 

Arnestein Rød går over til Pangea med sin kunnskap om prosjektfinansiering. Her er han fotografert av Finansavisen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*