CEO og President Anko van der Werff i SAS(Foto: SasGroup.net)

I et brev til de ansatte skriver SAS-ledelsen at det starter to nye selskaper: SAS Connect og SAS Link, skriver Dagens Næringsliv på nett. Nordens Nyheter skriver videre at SAS-konsernet har lagt ut foto av en ny konsernsjef på SASGroup s hjemmesider. Nederlenderen Anko van der Werff ble utnevnt til CEO og presidednt i SAS i juli i år. Da hadde Executive Vice President Karl Sandlund fungert som CEO og preident i selskapet etter at den forrige konsernsjefen trakk seg. Dermed er det trolig at disse to blir konsernsjef i hvert av de to nye selskapene SAS Connect og SAS Link. Dagens Næringsliv sier at de ansatte i SAS som kan bli oppsagt må søke på nye stillinger i de to nye konsernselskapene. Men Nordens Nyheter har ikke fått bekreftet om de to nye konsernsjefene tar over de to nye selskapene fra 2022.

Etter hvert som etterspørselen etter både fritids- og forretningsreiser til USA øker, utvider SAS antallet flyreiser fra Oslo og Stockholm til New York.

Fra Skandinavia til New York vil det allerede nå være daglige flyvninger fra Stockholm, samt fire ukentlige flyvninger fra Oslo (mot to i dag). Dette kommer i tillegg til den eksisterende daglige ruten fra København. SAS vil totalt fly 12 direkteruter til USA denne høsten og vinteren.

– SAS er veldig glad for å kunne øke trafikkprogrammet fra Skandinavia til New York. Mange gleder seg til å besøke familie og venner i USA, og New York-rutene er også viktige for både forretningsreiser og flyfrakt, sier EVP og Chief Commercial Officer Karl Sandlund.

Hele listen over SAS’ destinasjoner til USA for høsten og vinteren finner du på slutten av denne pressemeldingen.

Les mer om SAS’ trafikkprogram

Fleksible alternativer med SAS

SAS har introdusert mer fleksible ombookingsalternativer for å gjøre ting enklere for kundene. Les mer om SAS Fleksibel bestilling

SAS Safe Travel

I løpet av de siste årene har SAS innført en rekke tiltak og prosedyrer for å sikre trygge flyreiser under pandemien. Les mer om våre tiltak på SAS Safe Travel

For å gjøre det lettere for SAS-reisende har SAS utviklet en digital plattform, SAS Travel Ready Center, hvor reisende kan forberede seg på reisen, sjekke innreiserestriksjoner og krav til reisen.

SAS nye flåte med reduserte utslipp

SAS fortsetter å introdusere nye og drivstoffeffektive fly og har en av Europas mest moderne flåter. De nye flyene har 15–30% lavere drivstofforbruk, sammenlignet med flyene de erstatter. Det nye toppmoderne flyet vil gi SAS-kundene en mer behagelig og bærekraftig måte å reise på. Ansettelsen av nederlenderen Anko van der Werff påskynder debatten om et mulig oppkjøp av SAS. Lufthansa har tidligere vært inne i debatten soms kandidat til å kjøpe SAS. Med ensettelsen av en tidligere ansatt i AirFrance/KLM, kan dette åpne nye muligheter for en fusjon skriver Nordens Nyheter.

Executive Vice President Karl Sandlund som har fungert som CEO og President i vel ett år( Foto: SASGroup.net)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*