Toppmøte i EU hvor blant annet Ukraina-spørsmålet ble drøftet
Fra toppmøtet i EU hvor blant annet Ukraina-spørsmålet ble drøftet

 

 

 

I løpet av en uke vil nye sanksjoner mot Russland fremlegges og besluttes, ifølge EU-talsmann Herman Van Rompuy. Et utkast til et utvidet sett av tiltak er allerede utarbeidet. Det er de militære handlingene i Ukraina som er bakgrunnen for utspillet, som kom fra EU-toppmøtet i Brussel i helgen.

 

Porosjenko advarer
«Jeg tror vi er veldig nær point of no return», sa Ukrainas president Porosjenko lørdag etter EU-toppmøtet. «The point of no return er full-skala krig, som allerede har skjedd på territoriet som er kontrollert av separatister og der er det  – i stedet for separatister – vanlige russiske tropper».

Porosjenko sa at situasjonen hadde forverret seg de siste dagene, og at tusener av utenlandske tropper og hundrevis av russiske tanks nå er på Ukrainsk jord.

Russland bestrider Nato-bilder og Putin advarer Vesten 
Russland på sin side har hardnakket nektet for både støtte til opprørerne og for å sende egne tropper over grensen til Ukraina. Utenriksminister Lavrov hevder Natos bilder av russiske tropper er tatt fra et dataspill, og at de andre påstandene fra Vesten er samme kaliber.

Russlands president, Vladimir Putin, minner i et videooppptak om at Russland er en supermakt som har kjernevåpen, i fall noen skulle foreta militær innblanding i konflikten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*