Norwegian ansettes fler nordiske piloter tar opp flyvningene fra Torp flyplass ved Sandefjord( Foto: Norwegian)
Norwegian gjenåpner direkterutene til Malaga og Alicante fra TORP Sandefjord Lufthavn. I mars letter det første Norwegian-flyet fra Torp siden samfunnet stengte ned på grunn av pandemien, og passasjerer kan bestille reisene fra og med i dag.

– Vi gleder oss til å ønske kundene våre velkommen om bord på Torp Sandefjord lufthavn igjen. Det er nå ti år siden vi begynte flyvninger derfra, og flyplassen har i disse årene vært viktig for Norwegian – og ikke minst for passasjerene våre i denne delen av landet, sier Magnus Thome Maursund, direktør for ruteutvikling i Norwegian.Norwegian vil ha to ukentlige avganger til Malaga og ukentlige avganger til Alicante fra Torp. Billettene som legges ut for salg vil ha en pris som starter på 399 kroner, og de første flyvningene er satt opp 27. og 28. mars 2022.

Starter først neste år
– Denne gladmeldingen ha vi ventet lenge på og dette er utrolig positive nyheter for alle Norwegian-fans i hele Vestfold og Telemark. Nå er det mange i regionen vår som blir veldig glade! Vi vet på bakgrunn av tilbakemeldinger at vi har mange lojale Norwegian-passasjerer på Torp som har ventet tålmodig på denne gladmeldingen. De har ventet og er klare til å bestille sin Norwegian-billett til Spania fra Torp. I november kan vi feire at Norwegian har vært ti år på Torp. I den anledning håper vi at dette er starten på nye ti år med videre langsiktig samarbeid og kanskje også flere Norwegian-destinasjoner fra Torp. Med begeistring og på vegne av hele regionen – velkommen tilbake til Torp! sier Tine Kleive-Mathisen, markeds- og kommunikasjonssjef på TORP Sandefjord lufthavn.I takt med den trinnvise åpningen av samfunnet har også flytrafikken økt gradvis, og i juli hadde Norwegian det høyeste antall passasjerer siden før pandemien brøt ut. Nordens Nyheter har tidligere skrevet at 200 personer nyansettes i Norwegian fra København. Flere av pilotene har tidligere arbeidet i det norske flyselskapet, so har fått en mer nordisk og nordeuropeisk profil.

Fortsatt økning i juli

Norwegians trafikktall for juli viser en fortsatt økning i antall passasjerer. Etterspørselen drives av lettelser i reiserestriksjoner og karantenebestemmelser, samt at en større andel av befolkningen er vaksinert. I juli hadde Norwegian 33 fly i drift, noe som er mer enn en dobling fra foregående måned. Rutetilbudet for høst- og vintersesongen vil økes ytterligere for å imøtekomme forventet etterspørsel.
I juli fløy 695 830 passasjerer med Norwegian, nesten dobbelt så mange som på samme tid i fjor. Sammenlignet med juli 2020 er den totale kapasiteten (ASK) økt med 104 prosent og passasjertrafikken (RPK) er opp 124 prosent. Videre lå fyllingsgraden i juli på 74,4 prosent, en oppgang på 7 prosentpoeng sammenlignet med i fjor. 
Reiser til Nord-Norge har vært spesielt populære i sommer, og selskapet økte kapasiteten til de nordlige landsdelene for å møte etterspørselen.
– I juli mottok vi det høyeste antallet billettbestillinger siden samfunnet stengte ned i mars i fjor. Kundene har vært bevisste på at reiseopplevelsen har kunnet bli noe annerledes, og de har vært godt forberedt på regler og krav ved både inn- og utreise, sier konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen.
– Vi er glade for at bookingtallene går oppover igjen, og det er godt å se at mange kolleger som har vært permitterte nå er tilbake i jobb. Selv om pandemien langt fra er over, kjenner vi på en optimisme som føles bra etter en lang tid med usikkerhet, sier Karlsen.
Norwegian hadde 33 fly i drift i juli. Totalt gjennomførte Norwegian 99,8 prosent av de planlagte flygningene i juli, og av disse var punktligheten på 88,3 prosent.
Besøk nyhetsrommetOm Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.Norwegian tilbyr rimelige flyreiser med utmerket kvalitet i et nettverk av kortdistanseruter i Norden og til europeiske nøkkeldestinasjoner.Følg Norwegian på FacebookTwitterInstagramLinkedIn og YouTube.
Konsernsjef Geir Karlsen velger å fly fra Torp flyplass ved Sandefjord igjen(Foto: Norwegian)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*