Konsernsjef Jacob Schram verner norske ansatte(Foto: Norwegian)

Norwegians konsernsjef Jacob Schram skriver i konkursbegjæringene til de nordiske selskapene som slås konkurs, at dette er den verste krisen flybransjen noensinne har opplevd og han legger til at selskapet har gjort alt de kan kan for å unngå dette som nå skjer med våre datterselskaper i Sverige og Danmark. Norwegtians fire bemanningsselskaper i Sverige og Danmark begjærer seg altså konkurs, går det frem av en melding fra selskapet mandag, skriver Nordens Nyheter.

En ekstraordinær generalforsamling avholdes på Nowegians hovedkontor i Oslo 4. mai, der långiverne skal stemme om de skal akseptere at ulike typer lån konserteres til egenkapital. Nordens Nyheter anslår at Norwegian har står sytor gjeld at det den eneste muligheten for å redde selskapet, er at gjeld konverteres til egenkapital. Dette vanner ut de små aksjonærenes interesser, skriver Nordens Nyheter.

Her er konkurs-selskapene

Disse selskapene begjæres konkurs:

  • Pilot Services Sweden AB
  • Norwegian Pilot Services Denmark ApS
  • Norwegian Cabin Services Denmark ApS
  • Norwegian Air Resources Denmark LH ApS

Totalt påvirker dette totalt 1.571 piloter og 3.134 kabinansatte i Sverige, Danmark, Finland, Spania, Storbritannia og USA. De rundt 700 pilotene og 1.300 kabinansatte med base i Norge, Frankrike og Italia berøres ikke. Norwegians aksjekurs snur til minus etter meldingen. Kursen falt med 14,66 prosent klokken mandag, etter å ha steget kraftig tidligere samme dag.

Norwegian har sendt ut agenda til sine aksjonærer foran den enstraordinære generalforsamlingen 4. mai. Selskapet tilbyr en rettet emisjon med kontantoppgjør, rettet emisjon ved konverterting av obligasjonslåm til aksjer, rettet emisjon ved konvertering av leasingjeld til aksjer. Det gjenstår å se hva aksjonærene velger å svare på dette. Trolit g går dette ut over Norwegians mindre aksjonærer.

En svensk flykaptein i Norwegian bosatt i Skåne, sier til Nordens Nyheter at han har vært godt fornøyd med arbeidsmiljøet i Norwegian-konsernet, og at han forstår at en ekstraordsinær situasjon forårsaket konkursendet nordske flyselskapet Norwegian.

Dreamliner i luften. DElvis konkurs letter gjeldsbyrden(foto: Norwegian)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*