Konsernsjef Geir Karlsen i Norwegian(Foto: Norwegian-no)
Norwegian er blitt varslet om at Miljødirektoratet vil ilegge et gebyr for manglende oppfyllelse av kvoteforpliktelser for 2020, i en tid da selskapet var under rekonstruksjon. I henhold til både norsk og irsk rekonstruktør var selskapet forhindret fra å innfri disse. Norwegian ser seg nødt til å få en rettslig avklaring av spørsmålet.

Da gebyret ble varslet var den norske rekonstruktøren, Håvard Wiker, i kontakt med både Miljødirektoratet og Regjeringsadvokaten. Her ble det anført at Norwegian var under rekonstruksjon og ikke hadde anledning til å gjøre opp for kvotene og at det sågar kunne medføre straffeansvar for selskapet å gjøre dette. Dette har Norwegian innrettet seg etter.
– Vi er forberedt på å gjøre opp kvotene, men bestrider gebyret og ser at det er nødvendig med en rettslig avklaring, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.Gebyret er på nærmere 400 millioner kroner.
Besøk nyhetsrommetOm Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.
Teststasjoner en rekke steder

På Oslo Lufthavn tilbyr Dr.Dropin antigen/hurtigtest med Fit-to-travel / fit-to-work attest. Her kommer man typisk fire timer før avgang og tar testen på flyplassen på vår Dr.Dropin testklinikk. Her får du fysisk kopi av attesten på engelsk.
Klinikken er lokalisert bak skrankene for bagasjelevering i innsjekkingsområdet. Du finner klinikken ved å gå inn flyplassens hovedinngang for Avreise, og opp rulletrappen til innsjekkingsområdet.
Husk at ikke alle land godtar antigen/hurtigtesten, dette må du selv sjekke før du reiser.
Du kan teste deg for Covid 19 en rekke steder før avreise med Norwegian(Foto: Dr.Dropin/Nowegian)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*