Erling Braut Haaland i Borussia Dortmund med lisens fra Getty (Foto: Pixabay)

Fotball er blant favorittinteressene til nordmenn. Noen av oss spiller selv, mens flerparten av oss slår oss ned foran TV-en når favorittlagene står klar til dyst på banen. Selv om Norge som fotballnasjon ikke er å anse som i verdensklasse, har enkelte spillere utmerket seg og spiller for store, internasjonale lag. Det kan dog være vanskelig å holde oversikten over utenlandsproffene, så her går vi gjennom de største av dem.

Erling Braut Haaland har spilt fotball så å si hele livet, og til tross for sin unge alder, har han rukket å bli et fenomen verden over. Det hele startet dog i Bryne, der han begynte den seriøse fotballkarrieren. Derfra gikk turen videre til Molde, hvor han imponerte stort, før dørene til utenlandsfotballen åpnet seg da østerrikske Red Bull Salzburg viste interesse for bryneværingen. I Salzburg ble oppmerksomheten rundt nordmannen stadig større, og det tyske storlaget Borussia Dortmund tok grep og sikret seg en kontrakt med nordmannen frem til 2024.

Om de får beholde han ut kontraktsperioden er dog usikkert. Lag over hele Europa er interessert i Haaland, og han har vært i samtaler med både Barcelona, Manchester City og Real Madrid. Med andre ord er det ingen klubb i verden som ikke kunne tenkt seg å ha årets store fotballhelt på laget. Spørsmålet er bare hvor han til slutt ender.

Martin Ødegaard fikk sitt gjennombrudd før Haaland, og selv om det er sistnevnte som får mest mediadekning og oppmerksomhet, anses Ødegaard å være blant verdens mest stabile spillere. Han har for øyeblikket en kontrakt med Real Madrid, men i 2020 var han på utlån i Arsenal, der han leverte solide resultater og bidro godt i klubben.

Han spiller så klart også på det norske landslaget, der han har fått den gjeve tittelen som kaptein. Dette sier litt om andre spilleres tillit til ham og ferdighetene hans – både de fotballrelaterte og de medmenneskelige.

Neste utfordring for Ødegaard og landslaget er VM-kvalifiseringen som snart ruller ut for fullt. Hos bet365 som leverer alt fra tipping resultater til sportsspill, har dog det norske landslaget en odds på 201.00 for seier, med hele 32 lag foran seg på prognosene. Med andre ord har gladgutten fra Drammen en vanskelig jobb foran seg, men fotballinteresserte i Norge har større tro på landslaget nå enn de har hatt noen gang det siste tiåret. Og det skyldes hovedsakelig Ødegaard.

Alexander Sørloth

Alexander Sørloth er her til lands mest kjent for sin suksess i Rosenborg, og for perioden han var på utlån hos Bodø Glimt. Det er dog i utlandet han virkelig har blitt et stort navn – nærmere bestemt i tyske RB Leipzig. Til tross for en kronglete start, har han vist seg å bli en svært viktig spiller på laget.

Han spiller også sammen med Haaland og Ødegaard på landslaget, og det er sammensetning av disse tre svært forskjellige, men utrolig dyktige internasjonale fenomenene som gjør at norske fotballfans på ny har fått troa på landslaget vårt.

Martin Ødegård spiller nå i engelske Arsenal og er her fotografert i Reall Madrids drakt(Foto: Real Madrid)

.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*