Konsernsjef Kjersti Brathen i DnB kommer høyt opp på YouGovs bankliste i Norden( Foto: DnB)

Med YouGv Denmarks siste rapport kan du oppdage hvilke banker og betalingssystemer som er mest vurdert av forbrukere i over 30 markeder rundt om i verden.I år har vi valgt å sammenligne merker ut fra vår «overveielse». I denne beregningen blir folk spurt «når du er i markedet ved siden av å åpne en konto for finansielle tjenester, fra hvilken av følgende vil du vurdere å åpne en konto?» gir oss et innblikk i hvilke merkevarer forbrukere vurderer å stole på pengene sine, skriver YouGov Denmark i en pressemelding. DnB er beste bank i Norge mens Swedbank er kåret til beste svenske bank.

Her følger Nordic Best Bank and Payment Rankings, slik YouGov Denmark ser det:

Slik er de beste norske bankene vurdert(Ill: YouGov)

Metodikk i undersøkelsen
Dataene inkludert i YouGov Bank and Payment Systems Consideration Rankings-rapporten 2022 er hentet fra YouGov BrandIndex.

For merkevarerangeringen ble merkene rangert basert på deres vurderingsscore. I denne beregningen blir folk spurt, «når du er i markedet ved siden av å åpne en konto for finansielle tjenester, fra hvilken av følgende vil du vurdere å åpne en konto?». Merker ble rangert etter denne vurderingspoengsummen mellom 1. oktober 2021 og 30. september 2022. For å finne de største forbedringene ble merkene sortert etter endring i poengsum mellom det tidspunktet og de foregående tolv månedene.

Alle poengsummene som er oppført er avrundet til én desimal; Vi har imidlertid brukt ekstra presisjon for å tildele rangeringer. Alle merker må ha blitt sporet i minst seks måneder for å bli inkludert i en av rangeringene.

Kilde: YouGov Denmark

Her er de beste danske bankene. Dersom du vil se en nordisk oversikt over «improvers» i banksektoren kan du gå til YouGov Denmarks nettsider. Vi har utelatt disse av plasshensyn.

Danske Bank kommer høyt opp i Danmark.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*