Styreleder Bjørn Wahlroos utnevner ny konsernsjef i nordens største bank Nordea( Foto: Sampoo)
Styreleder Bjørn Wahlroos utnevner ny konsernsjef i Nordens største bank Nordea( Foto: Sampoo)

Styret i Nordea Bank AB (publ) har utnevnt Casper von Koskull til ny administrerende direktør og konsernsjef, og Torsten Hagen Jørgensen til ny Group Chief Operating Officer og visekonsernsjef. Styreleder Bjørn Wahlroos sier til Nordens Nyheter at Nordea utnevner ny konsernsjef og ny Group COO

Det nye lederteamet tar over etter Christian Clausen som har besluttet å fratre stillingen etter over åtte år som konsernsjef i Nordea. Endringen trer i kraft 1. november 2015. Christian Clausen fortsetter i en rådgiverrolle til utgangen av 2016, da han forlater banken.

Casper von Koskull (54) begynte i Nordea i 2010 som leder av Wholesale Banking og medlem av konsernledelsen. Han kom til Nordea etter en lang, internasjonal bankkarriere i Frankfurt, New York og London, sist som administrerende direktør og partner i Goldman Sachs.

Torsten Hagen Jørgensen (50) har vært leder av Group Corporate Centre og Group CFO i Nordea siden januar 2013. Han begynte i banken i 2005 og har vært medlem av konsernledelsen siden 2011.

– Jeg ønsker å takke Christian Clausen for hans uvurderlige bidrag til å utvikle Nordea til en stor og solid internasjonal bank. Hans lederskap, kundefokus og internasjonale perspektiv er uten sidestykke i banksektoren. Jeg har satt stor pris på samarbeidet de siste fire årene, og jeg er svært glad for at Christian vil akseptere å bli nominert til styremedlem i Sampo, som er Nordeas største aksjonær. Jeg respekterer hans beslutning om å fratre som konsernsjef nå, og jeg ønsker ham lykke til med neste fase av hans aktive karriere, sier styreleder Björn Wahlroos.

Utnevnelsene skjer etter en grundig prosess ledet av styret.

– Med utnevnelsen av Casper von Koskull og Torsten Hagen Jørgensen sikrer vi et ideelt lederteam for Nordea også i fremtiden med kombinasjonen av relasjonsbank-kompetanse og operasjonell kompetanse i verdensklasse, sier Björn Wahlroos.

– Vi ser frem til å jobbe videre med å utvikle fremtidens relasjon

Konsernsjef Christian Clausen i nordea går av for aldersgrensen( Foto. Flickr)
Konsernsjef Christian Clausen i nordea går av for aldersgrensen( Foto. Flickr)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*