Vinnerne av NM i økonomi 2021: Fra venstre Espen Møller Pettersen, Jacob Fougner og Bendik Aarbu.(Foto: Mynewsdesk)

Jacob Fougner (23), Espen Møller Pettersen (24) og Bendik Aarbu (25) har bevist at de er Norges beste økonomistudenter. NM i Økonomi er en landsdekkende konkurranse arrangert av Econa, og NHH med laget «JEB» gikk seirende ut for fjerde år på rad.

Årets finale foregikk heldigitalt, og ble arrangert fredag 9. april. 268 lag var påmeldt i konkurransen der alle økonomistudenter ved landets handelshøyskoler og universiteter kan delta. Ti lag kvalifiserte seg til finalen, og de ble i løpet av dagen testet både i økonomifaglig teori og praktisk caseløsning. Deltakerne har siden mars vært gjennom tre delfinaler, og fredag ettermiddag stod tre lag igjen til den avgjørende «superfinalen».

– Det er utrolig gøy å vinne. Vi er tre gode kompiser som samarbeider godt, noe vi tror var helt avgjørende. Konkurransen har vært veldig variert gjennom de ulike rundene, og da er det en fordel at vi utfyller hverandre og har ulike styrker. Alle tre har også vært studentassistenter i ulike fag, noe som nok gjør at vi fortsatt husker en del av pensum fra de første semestrene, sier Bendik Aarbu, som er fra Bergen. De to andre deltakerne på laget kommer fra Bærum.

Econa, som står bak konkurransen, er imponert over det faglige nivået på finaledeltakerne.

– Det har vært utrolig inspirerende å følge lagene gjennom de tre finalerundene i dag, sier Nina Riibe, administrerende direktør i Econa. Denne gjengen har virkelig fulgt med i timen. Jeg er imponert over at de under tøft tidspress klarer å hente frem og bruke så mye av det de har lært på skolebenken! Dette får de garantert bruk for når de kommer ut i arbeidslivet.

Før finalen satt tredjeårsstudentene i «JEB» og leste seg opp på aktuelle temaer og utfordringer innenfor banknæringen som denne gang var hovedcase. Jurymedlem Annett Schei fra Danske Bank, sier dette om hvorfor JEB vant; 

«Vinnerlaget viste en god forståelse av hva banken står ovenfor når det kommer til bærekraft. Kundene stiller økte krav til samfunnsansvaret som bankene har, og vi ønsket studentens tanker rundt bankens rolle på dette store og viktige området. Vinnerlaget løste sitt case om hvordan Danske Bank og bærekraft kan forenes i samarbeid med våre bedriftskunder på en utmerket måte.»

Om NM i økonomi:

-NM i økonomi arrangeres i år for 9. gang, og er i all hovedsak rettet mot studenter innen økonomisk-administrative fag, både bachelor og master.
–Det er en lagkonkurranse der lag på to til tre deltakere sammen skal gjennom to innledende runder for å kvalifisere seg til finalen. Vanlige eksamensregler gjelder for hele konkurransen. Hensikten med konkurransen er å øke interessen og motivasjonen for økonomifaget, både blant studenter og i næringslivet. Konkurransen setter pensum opp mot virkelighetsaktuelle spørsmål og danner en rød tråd mellom de økonomiske fagretningene og arbeidslivet.

-Danske Bank, BDO, BI Oslo og Econa står bak konkurransen og har alle bidratt med oppgaver og case til konkurransen

Econa er interesse- og arbeidstakerorganisasjonen for siviløkonomer og masterutdannede innen økonomisk-administrative fag med 25.000 medlemmer og som jobber for å tydeliggjøre økonomifagenes betydning i samfunnet.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*