Generalsekretær Jens Stoltenberg deltok i den første Combined Component Commanders Conference arrangert av øverste allierte øverstkommanderende for Europa, general Christopher G. Cavoli, ved allierte kommandooperasjoner i Mons, Belgia. Generalsekretær Jens Stoltenberg deltok på den første Combined Component Commanders Conference onsdag (17. mai 2023).

Konferansen ble arrangert av øverstkommanderende i Europa, general Christopher G. Cavoli, ved allierte kommandooperasjoner i Mons, Belgia, og samlet alle hans underordnede sjefer, fra både NATO og USAs europeiske kommando (EUCOM) for en strategisk diskusjon om neste skritt i implementeringen av NATOs kollektive avskrekking og forsvarsstruktur.

Forberede toppmøte i Vilnius.

«I en tid med strategisk konkurranse,» sa Stoltenberg, «har NATO reorientert seg fra operasjoner utenfor området til kollektivt forsvar. Vi må integrere og koordinere så mye som mulig for å møte umiddelbare og langsiktige utfordringer i forkant av Vilnius. Toppmøte i juli.» Generalsekretæren skisserte hovedprioriteringene for toppmøtet for ytterligere å styrke NATOs avskrekking og forsvar. Disse inkluderer langsiktig støtte til Ukrainas militære, utarbeidelse av nye regionale forsvarsplaner og en ny styrkemodell, samt et mer ambisiøst løfte om forsvarsinvesteringer, med 2 % av BNP som et gulv, i stedet for et tak. Han fokuserte også på viktigheten av en forsvarsindustriell base som er i stand til å oppfylle disse kravene.

ACO, EUCOM-sjefer, CSEL-er og ansatte samlet seg på SHAPE for å diskutere veien videre i den nye æraen av kollektivt forsvar.(Foto: NATO)

Oversettelse: Google og redigering av Erik Heming i Nordic News.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*