Jacob Tveraabak i den svensk-norske Miklagruppen blir europeisk bilgigant. (Foto: Mynewsdesk)

Den svenske konjunkturen er nå på sitt beste på mange år. Svenske kunder kjøpte nesten 400.000 biler i 2017 ifølge svensk bilstatistikk, ifølge SVT`s nyhetsprogram «Rapport»  Det svenske bilkonserneet Aders Hedin Invest AB kjøpte tidligere i år Miklagruppen (Bavaria Nordic AS). Hedin Bil forhandler 26 ulike merkevarer fra 61 svenske bilanlegg, og øker omsetningen med over 6 milliarder svenske kroner. Nå kjøper konsernet et Mercedes-anlegg i Belgia, som gjør selskapet en av Europas største bilaktører på sikt, skriver Nordens Nyheter.  Konsernet kjøpte seg i 2017 inn i Mercedes-Benz i Belgia, som driver seks anlegg i Østflanderen(Belgia), gjennom tre juridiska selskaper, med en omsetning på 4 000 nya brukte personbilar, transportkjøretøy og lastebiler og 180 ansatte,  skriver konsernsjef Anders Hedin i Anders Hedin Invest AB. Men bare vel 17 prosent av nyregisterte biler i Sverige er el-biler, skriver Nordens Nyheter.

Vekst i Norg4e og Sverige

Hedin Bil-konsernet inngår Hedin Bil-gruppen, sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Rent, Car to Go Sverige, Hedin IT og I.A. Hedin Real Estate Group. Anders Hedin Invest er også partner i Lasingoo Sverige AB, Consensus Asset Management AB, og majoritetsaksjonær i Tuve Bygg AB. Omsetningen i Anders Hedin Invest-konsernet vil bli 24,5 milliarder svenske kroner etter oppkjøp, med 2 900 ansatte. Miklagruppen har hatt fantastisk vekst i Norge og Sverige de siste årene. Nå går familieselskapet Anders Hedin Invest AB inn på eiersiden i Mikla gjennom datterselskapet I.A. Hedin Bil. Hedin Bil er en kjent merkevare i det svenske markedet, og omsatte i 2016 for nærmere elleve milliarder svenske kroner. Selskapet forhandler 26 ulike bilmerker, herunder Mercedes-Benz hvor Hedin har over førti prosents markedsandel i Sverige.

– Dette gjør at vi, sammen med Miklagruppen, vil ta en merkbart sterkere posisjon som forhandler i Norden. Dette er helt i tråd med mine og selskapets vekstambisjoner. Gjennom oppkjøpet øker Anders Hedin Invest-konsernet sitt omsetning med over seks milliarder kroner, og får fire nye merkevarer inn i porteføljen. Samtidig får vi en større geografisk dekning i både Norge og Sverige, og gleder oss over ytterligere 900 kompetente ansatte i konsernet, uttaler konsernsjef i Hedin, Anders Hedin.

Starter Mikla Mobility

Miklagruppen i Norden etablerer mobilitetsselskap, Mikla Mobility, og investerer i samkjørings-appen ”SammeVei”. Dermed kaster det nordiske selskapet seg på den grønne bølgen.I fjor kjøpte Miklagruppen (tidligere Bavaria Nordic) seg inn i den nettbaserte bildelingstjenesten Nabobil.no. Nå etablerer selskapet, som er en av Nordens største bilforhandlergrupperinger, Mikla Mobility og investerer i samkjørings-appen SammeVei; en tjeneste som skal få flere til å kjøre sammen til jobb. Gjennom oppkjøpene forventer Anders Hedin Invest-konsernet å selge 75 000 kjøretøy fordelt på 30 varemerker. Konsernet vil omsette for 21 milliarder svenske kroner i året, og sysselsette flere enn 3 300 ansatte.

Følger grønn bølge

– Miklagruppen skal være fremoverlente og innovative. Vi skal være overraskende annerledes og merkbart bedre, og vår overordnede strategi er å skape kundeglede. Det innebærer at vi må ta noen valg for å posisjonere oss for fremtidige kundeønsker og -preferanser. Verden endrer seg fort, og det gjelder bilbruk og hvordan folk ønsker å bruke og finansiere bil fremover også. Vi ser at dagens modell med individuelt eierskap utfordres, og vi ønsker å sitte i førersetet slik at vi er relevante for kunden også i morgen. Det gjør at vi nå etablerer et helt nytt selskap innen mobilitet, Mikla Mobility, sier Jacob Tveraabak, konsernsjef i Miklagruppen.

Satser på samkjøring

En undersøkelse NAF(Norge ) har gjennomført, viser at potensialet for samkjøring i Norge er stort. Hele én av tre sier at de vil samkjøre dersom det ble tilrettelagt for det.

– Vi er utrolig glade for å få en så stor og solid aktør som Miklagruppen inn på eiersiden. Vi er enda i startgropen med SammeVei, og investeringen vil gi oss muligheter til å videreutvikle tjenesten vår i tett sammen med bilbransjen, sier daglig leder i SammeVei, Rasmus Myklebust. SammeVei tilbys i dag i Oslo-regionen og til bedrifter i hele landet som ønsker å legge til rette for samkjøring for sine ansatte. På få måneder har tjenesten registrert 2.000 brukere. Målet er å få flere til å kjøre sammen til jobb ved å gjøre det like enkelt å sitte på som å ta sin egen bil. Pendlere kommer raskere frem, får tilgang til kollektiv- eller 2+-felt, deler pendlekostnader og bidrar til mindre kø og klimagassutslipp. Bedrifter får mulighet til å teste ny grønn teknologi og støtte til å iverksette og gjennomføre grønne SammeVei kampanjer.

-Vi ønsker å være med på spennende nyutviklinger i bransjen, og har store vekstambisjoner for Miklagruppen. Med vårt nyetablerte selskap, Mikla Mobility, skal møte endringene i bilbransjen og investere i innovative og kundevennlige løsninger. Vi har en klokketro på merkene vi representerer, og skal fortsette å forhandle BMW, MINI, Porsche, KIA og Toyota i Norge og Sverige. Gjennom Mikla Mobility vil vi kunne skape enda mer kundeglede, og investeringer i selskaper som SammeVei gir oss muligheter til å tilby produkter og tjenester som vi tror vil være viktige for å møte fremtidens kundebehov, sier Tveraabak. Finansdirektør i Miklagruppen, Stig Sæveland, er innsatt som styreleder for det nyetablerte selskapet som skal forvalte bilkonsernets mobilitetsinvesteringer.

Om SammeVei

«SammeVei» er en app som gjør det enkelt for å kjøre sammen til jobb. Ett tastetrykk er nok for å tilby tur eller få oversikt over biler i nærheten som skal samme vei. Det er gratis å laste ned appen. Passasjerer betaler 1,50 kroner per kilometer eller minimum 33 kroner per tur for å sitte på. Tjenesten er tilgjengelig i Oslo-regionen og for bedrifter i hele landet som ønsker å legge til rette for samkjøring for sine ansatte.

Om Miklagruppen

Siden 1996 har Miklagruppen (tidl. Bavaria Nordic) vokst til å bli en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og en av Nordens største bilforhandlere generelt. Konsernet omsatte i 2016 for over seks milliarder kroner, og sysselsetter flere enn 900 ansatte. Gruppen er også forhandler av Porsche, KIA (i Sverige) og Toyota / Lexus (i Sverige), og er majoritetseier av bl.a. GS Bildeler – Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW. Totalt solgte konsernet 16.000 biler i 2016.Miklagruppen etablerer selskapet Mikla Mobility og investerer i samkjørings-appen SammeVei. Med den nye selskapet skal konsernsjef i Miklagruppen, Jacob Tveraabak, møte fremtidens kundebehov og -preferanser, skriver Nordens Nyheter.

Bavaria Nordic åpner Nordens største Kia-anlegg i Sverige. Direktør Jacob Tveraabak er infelt(Foto: Mynewsdesk

.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*