Espen >Alexander Lindkjølen fotografert da han jobbet i OBOS(Foto: OBOS)

1. mars begynte Espen Alexander Lindkjølen som ny Partner og forretningsområdesjef på Arkitemas kontor i Oslo. Den unge arkitekten kommer senest fra OBOS, og får ansvaret for å bygge opp en avdeling innen det private markedet for Arkitema i Norge.

Arkitektfirmaet Arkitema ønsker en sterkere rolle innen privatmarkedet, og som del av en større skandinavisk strategi blir det nå satt inn ekstra krefter i nettopp dette segmentet. Målet er at privatmarkedet på sikt skal bli en viktig del av virksomheten i Norge, slik det er i Sverige og Danmark, hvor Arkitema er blant de aller største arkitektvirksomhetene for både offentlige og private oppdragsgivere.

Ett av de første skrittene i denne retningen er at man nettopp har ansatt Espen Alexander Lindkjølen. Lindkjølen kommer fra stillingen som daglig leder i OBOS Nærkontor, og har de siste årene vært med på å bygge en tjeneste som svarer på fremtidens kontorutfordringer med større etterspørsel etter hybride arbeidsplasser. Utover dette har Lindkjølen vært med å bygge opp et innovasjonsmiljø i OBOS som nå står sentralt i utviklingsarbeidet på tvers av hele konsernet. Den 36 år gamle arkitekten får tittelen forretningsområdesjef, samtidig som han trer inn som partner i Arkitema.

«I Arkitema er vi veldig gode på offentlige prosjekter, men det er alfa og omega at vi også får et godt grep om det private markedet i Norge. Det har vi ikke helt lyktes med ennå, selv om vi har lang tradisjon for dette i Danmark og etter hvert Sverige. Derfor setter vi nå inn en ekstra innsats. Med Espen i spissen vil vi være ekstra proaktive for å komme inn på markedet for private boligprosjekter og næringseiendom. Espen har en særdeles sterk profil. Han får ting til å skje, har et solid nettverk og er samtidig en dyktig arkitekt» forteller Thomas Innseth, Operating Director i Arkitema Norge.

Samarbeid fører kunnskap inn i prosjektene
I tiden som kommer skal Espen Lindkjølen særlig bruke tid og krefter på å samarbeide med nye kollegaer på Oslokontoret. Han skal også forsøke å lære av de danske og svenske kollegaene sine, slik at mye av den erfaringen og spisskompetansen innenfor bolig og næringseiendom som allerede finnes i Arkitema også kan komme til nytte i det norske markedet. Da Arkitema de siste tre årene har vært en del av COWI-konsernet, er det meningen at Espen også skal fortsette å bygge videre på det nære samarbeidet med ingeniørkollegaene.

Som forretningsområdesjef er Espens klare mål at Arkitema skal bygge mer i privatmarkedet fremover. Hans erfaringer innen innovasjon og forretningsspesifikt arbeid vil komme godt med når han skal utvikle prosjektporteføljen i et dynamisk marked med stadig nye krav.

«Sammen med dyktige kollegaer og i tett samarbeid med nye og eksisterende oppdragsgivere gleder jeg meg til å kunne bidra til bærekraftig og vellykket bolig- og byutvikling. Arkitemas gode tradisjoner og bunnsolide kompetanse på tvers av Skandinavia, kombinert med ambisjonen om å være helt i front på bærekraft og digitalisering sammen med COWI, gjør at jeg er svært optimistisk. Det er veldig spennende å få lov til å jobbe for Arkitemas ambisjon om å fortsette å utvikle store og betydningsfulle prosjekter. Jeg mener mye ligger til rette for at Arkitema skal bli en betydningsfull formgiver også på privatmarkedet i Norge i årene fremover.» forklarer Espen A. Lindkjølen.

Arkitema har over 70 personer ansatt i Oslo, og disse har til nå hatt mange oppgaver innen særlig store helse- og utdanningsprosjekter.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*