MarcusLarsson utnevnt til ny adm.dir. i Hedin Automotive(Foto:Mynewsdesk)

Hedin Group har utnevnt Marcus Larsson til administrerende direktør i Hedin Automotive Norge med umiddelbar virkning. Larsson kommer fra stillingen som landssjef for Hedin Automotive i Sveits med hovedsete i Zurich. Han er også administrerende direktør i Klintberg & Way Automotive (en del av Hedin Group) og konstituert Chief Operating Officer i Hedin Group.

– Jeg er veldig glad for at Marcus har takket ja til rollen som administrerende direktør i BMW-divisjonen vår, Hedin Automotive. Han kjenner organisasjonen og selskapet vårt godt, og han har de kvaliteter og egenskaper som skal til for å drive selskapet videre. Hans energi og ledererfaring vil sikre både kontinuitet og utvikling, sier Anders Hedin, eier og administrerende direktør i Hedin Group.

Larsson har markert seg som en dyktig og kraftfull leder siden han kom inn i Hedin Group i 2019. Han har over 20 års internasjonal erfaring fra bilbransjen, og har innehatt en rekke lederroller i Hydroscand, Mekonomen og Volkswagen Group.

– Jeg er ydmyk, stolt og beæret over muligheten til å utvikle Hedin Automotive og våre datterselskaper videre. Å bli betrodd til å lede mer enn 1000 dyktige medarbeidere i fire land er et stort privilegium. De imponerende prestasjonene og resultatene er beviset på en sterk og god kultur. Sammen skal vi fortsette å lede utviklingen og ta selskapet til neste nivå. Jeg gleder meg til å bidra til videre vekst og internasjonal suksess. Vi skal fortsette å styrke posisjonen vår som en betydelig partner for BMW i Europa, bekrefter Larsson.

Marcus Larsson blir værende i Sveits frem til høsten for å overse utnevnelsen av sin etterfølger og for å legge til rette for en god overgang av selskapet.


Om Hedin Automotive

Hedin Automotive er et heleid datterselskap av svenske I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens største forhandlere av BMW og MINI, inngår i selskapet sammen med Hedin Performance Cars AB (Porsche), GS Bildeler (Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW), EBC Brakes Norge, Conlogo og den danske delespesialisten KOED. Hedin Automotive omsatte i 2019 for over seks milliarder NOK, og sysselsetter flere enn 1000 ansatte.

Om Hedin Bil AB

Hedin Bil AB er et svensk familiekonsern som ble etablert i 1985 av far Ingemar og sønn Anders Hedin. Konsernet driver flere enn 125 bilanlegg og forhandler over 32 varemerker i Sverige, Norge, Sveits og Belgia. Med sine drygt 2 900 ansatte, er Hedin Bil en av de største bilforhandlerne i Norden. Selskapet solgte 80 000 kjøretøy i 2019.

Hedin Bil AB inngår i Hedin Group sammen med Klintberg & Way-konsernet, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT og Fastighetskoncernen Tuve Bygg AB. Hedin Group er også deleier i Lasingoo Sverige AB. Konsernets totale omsetning forventes å nå 30 milliarder SEK i 2020, og vil sysselsette flere enn 3 500 medarbeidere.

BMW i Hedins bilpark i Stockholm(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*