Styreleder Hans-Kristian Højesgaard kjøper Bukowskis på vegne av britisk investor. Han er styreleder i CALIDA Holding AG og i Bonhams LTD(Foto: Bonhams)

Bukowskis, Nordens største auksjonshus, får ny eier. Lundin-familien selger virksomheten til det venturekapitaleide auksjonshuset Bonhams, skriver Hufudstadsbladet i Helsinki.
-Oppkjøpet av Bukowski’s er et betydelig skritt i vår visjon om at Bonhams skal bli et lokalt auksjonshus i verden. Bukowskis imponerende historie og digitale suksess gjør dem til en ideell partner og en del av Bonhams-familien, skriver Bonhams styreformann Hans-Kristian Hoejsgaard. i en pressemelding. Ingen kjøpesum er oppgitt ifølge HBL.com, som er Finlands største svenskspråklinge dagsavis. Det norske oljeselskapet Aker BP kjøpte nylig alle Lundin Energys eierinteresser i olje og gass på den norske kontinentalsokkelen.

Venture-kapital
Bonhams, grunnlagt i 1793, har vært eid siden 2018 av det britiske venturekapitalselskapet Epiris.
Bukowskis, grunnlagt av Henryk Bukowski i 1870, har base i Berzelii Park i Stockholm sentrum. Ifølge pressemeldingen hadde auksjonshuset, som har blitt stadig mer digitalt, over én million unike besøkende per måned i fjor. Bonhams’ prisbelønte hovedkvarter ligger på New Bond Street i hjertet av Mayfair, og er det mest teknologisk avanserte salgsrommet i verden. Her eier det statlige norske oljefondet verdifulle eiendommer.


Knightsbridge i London
Med vekt på lys og plass har den tre store auksjonsrom med topp moderne temperaturkontroller, og belysning som kan endres for å skape den rette atmosfæren for hvert salg.
Bonhams’ andre utsalgslokale i London ligger i fasjonable Knightsbridge, rett overfor Harrods. Den arrangerer mer enn 150 auksjoner årlig, innen kunst, smykker og asiatisk kunst, samt kategorier som fine bøker og manuskripter, underholdningsminner og våpen og rustninger.

Vanlige bolig- og interiørauksjoner samler spesialistområder, inkludert dekorativ kunst fra det 20. århundre, møbler, sølv, keramikk og bilder, og tilbyr uovertruffen valg for samlere, interiørdesignere og folk som ønsker å innrede hjemmet sitt i en rekke stiler, fra antikk til moderne.London – Bonhams, det globale auksjonshuset, har kjøpt opp Bukowskis, det ledende auksjonshuset i Norden.

Har en kjent arv


– Bukowskis har en kjent arv. Bonhams’ oppkjøp av et så berømt auksjonshus er en viktig del av vår strategi for å videreføre utviklingen av Bonhams til en digital leder og en virkelig global aktør med en balansert tilstedeværelse over hele USA, Europa og Asia. Vi er glade for å ønske Louise Arén og hele Bukowskis-teamet velkommen til Bonhams-familien, sier Bruno Vinciguerra, administrerende direktør i Bonhams i London.

CEO Louise Ajer i Bukowski i Stockholm ønskes velkommen av det nye selskapet( Foto: Bukowskis)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*