Sergio Machionne er styreleder i Fiat og Ivecos morselskap(Foto: Fiat)

Håkan Jönsson er utpekt til ny Business Director for IVECO North Europe & Baltics. Dermef blir han blir øverste ansvarlige for IVECOs vare- og lastebiler i Norden og Baltikum, samt busser i Norden. CNH Industrial NV er største eiergruppe i Iveco med Sergio Maarchionne som styreleder ifølge 4-traders.

-Jeg ser virkelig frem mot å starte å arbeide med IVECO. Produktene er blant de beste på markedet og den tekniske utviklingen med fokus på bærekraftige transporter ligger i tet. Særlig interessante er de naturgassdrevne varebilene, lastebilene og bussene, sier Håkan Jönsson som er 43 år og bor i Malmö. Et annet spennende produkt er varebilen IVECO Daily som er blitt valgt til ”International Van of the Year 2018”, sier Håkan som har en gedigen internasjonal erfaring fra transportbransjen. Håkan har siden 2007 arbeidet for Daimler Bus, først med bl.a. ansvar for det svenske markedet, og han har siden 2015 vært stasjonert i Ulm i Tyskland for Daimler hvor han har vært Market Manager for importørene i 28 land i Europa og Sentral-Asia.

Håkan Jønsen er ny sjefi Iveco for Norden og Balicum(Foto: Mynewsdesk)

Håkan starter i sitt nye arbeid som Business Director 1. august i år og vil være stasjonert i Albertslund i København, hvor IVECOs hovedkontor for de åtte markedene i Norden og Baltikum ligger.

IVECO er et selskap innenfor CNH Industrial N.V., en global leder innenfor kapitalvaresektoren, oppført på New York Stock Exchange (NYSE: CNHI) og på Mercato Telematico Azionario, organisert og styrt av Borse Italiana (MI: CNHI). IVECO utvikler, produserer og markedsfører et bredt spekter av lette, mellomtunge og tunge nyttekjøretøy, samt offroad lastebiler og andre offroad kjøretøy.

Det brede kjøretøyprogrammet inkluderer Daily, et kjøretøy som dekker 3 – 7,2 tonns segmentet, Eurocargo fra 6 – 16 tonn, samt Trakker (dedikert for offroad kjøring) og Stralis, begge over 16 tonn. I tillegg kommer merkenavnet IVECO Astra som dekker gruve- og anleggssektoren med tipptrucker og rammestyrte dumpere, samt spesialkjøretøy.

IVECO sysselsetter nesten 21.000 ansatte globalt. Selskapet har produksjonsenheter i 7 land i Europa, Asia, Afrika, Oceania og Latin-Amerika hvor det produseres kjøretøy med de mest avanserte teknologier. 4.200 salgs- og servicepunkter i mer enn 160 land sikrer teknisk støtte uansett hvor i verden et IVECO-kjøretøy er i arbeid.

CNH Industrial NV designer, produserer og selger landbruksmaskiner og kjøretøy. Selskapet opererer gjennom følgende virksomhetssegmenter: Landbruksutstyr, Byggutstyr, Kommersielle Kjøretøy, Motortrail og Finansielle Tjenester. Kommersielle kjøretøyer segmenter tilbyr lette, middels og tunge kjøretøy for transport og distribusjon av produkter gjennom merkevaren Iveco; pendelbusser og touringbusser gjennom Iveco Bus og Heuliez Bus; steinbrudd- og gruvedriftsutstyr gjennom Iveco Astra merkevare; og brannbiler gjennom Iveco Magirus merkevare. Sergio Marchionne er styreleder i CNH Industrial, Fiat Chrysler Automobiles, Ferrari og Maserati.

Største eiere i Iveco er CNH Industrial, Italia Shareholders
Name Equities %
Exor NV (Private Equity) 366,927,900 26.9%
Harris Associates LP 185,027,203 13.6%
BlackRock Asset Management Canada Ltd. 43,591,182 3.20%
Hotchkis & Wiley Capital Management LLC 31,005,380 2.27%
The Vanguard Group, Inc. 25,097,151 1.84%
Norges Bank Investment Management 23,067,691 1.69%
Franklin Mutual Advisers LLC 17,434,250 1.28%
AXA Investment Managers (Paris) SA 16,568,118 1.22%
Deutsche Asset Management Investment GmbH 13,828,058 1.01%
Sergio Marchionne 12,309,586 0.90%

Informasjonssjef Jan Aake Carlsson i Iveco(Foto: Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*