Hvor og når skal man invstere( Foto: Pixabay)

Det er mange som tenker at de ønsker å begynne med investering, men som ikke vet helt hvor de skal begynne, eller som rett og slett ikke tør å begynne. Alle har muligheten til å investere og det trenger absolutt ikke å være så skummelt som du kanskje ser for deg. 

Vi har derfor satt sammen en liten guide slik at du kan ta med deg noen tips på veien mot investeringseventyret. Forhåpentligvis føler du deg litt tryggere etterpå og kanskje er det i dag du tar det første skrittet. 

Slik kommer du i gang

Når du skal begynne å investere så anbefales det at du starter litt forsiktig slik at du lærer deg å forstå markedets bevegelser og svingninger. Du bør derfor vente med for eksempel Forex trading, altså valutaspekulering og CFD-trading til du er litt mer erfaren. Om du likevel etter hvert ønsker å prøve deg på en slik form for investering så er det viktig at du finner deg en god CFD broker, eller børs som tilbyr denne formen for investering.

Nå i starten kan du for eksempel opprette deg en aksjesparekonto hos DnB. Du trenger ikke å opprette konto på en børs for å kunne begynne med investering. Om du føler at det er tryggere å benytte deg av en bank, da gjør du det. Det finnes mange fordeler med for eksempel aksjesparekontoer som gjør at det ikke er noen grunn til at du ikke kan benytte deg av dette alternativet fremfor for eksempel en børs. 

Velg hva du skal investere i 

Etter at du har bestemt deg for hvor du ønsker å investere så er det viktig at du tenker litt over hva du ønsker å investere i. Kanskje vil du høre litt på podcast eller lese litt ekstra i e24 før du bestemmer deg, men det finnes også noen gode tommelfingerregler du kan forholde deg til når du skal velge hva du ønsker å investere i. 

Nå for tiden er det veldig populært å investere grønt, det vil si grønn energi eller generelt i selskaper som jobber mot det grønne skiftet. Noen av disse selskapene vil være innebære mer risiko enn andre, men kanskje finner du den perfekte matchen for din portefølje. Videre er det et godt tips å investere i noe som vi trenger, uavhengig av den økonomiske situasjonen landet vårt befinner seg i. Dette kan for eksempel være strøm, mat eller medisiner. Finn det som passer best for deg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*