Hvordan tjene penger på valutahandel er dagens debatttema( Foto: Istock)

I det moderne samfunnet vi i dag lever i handler alt om å tjene mest mulig penger. De aller fleste lever godt på det de tjener på sin daglige jobb, og synes det er skummelt å starte med investeringer.

Mange tror at man må ha mye forhåndskunnskap for å kunne handle med aksjer, trading og valutahandel, og tør derfor ikke starte med slikt. Derfor ønsker vi å forklare noen enkle måter man kan komme i gang med valutahandel.

Valutakurs

Visste du at du faktisk allerede er en del av valutamarkedet? Ved å tjene, og å bruke penger er du med på å påvirke valutakursen til valutaen du handler med. I vårt tilfelle er det altså snakk om NOK (Norske kroner) som vi daglig er med på å påvirke.

Vi er også med på å påvirke kursen i andre valutaer når vi handler varer i utlandet. Nordmenn på reise i Storbritannia er med på å påvirke GBP (Britiske pund), og i USA påvirker vi USD (Amerikanske dollar).

Alle valutakurser svinger jevnlig, og dette merker vi fort når vi reiser til utlandet og skal handle i andre valutaer. Fra en sydentur til den neste kan verdien av den norske kronen mot euro variere, og avhengig av kursen vil vi merke at det er billigere eller dyrere å handle i utlandet mot å handle hjemme i Norge.

Komme i gang

For å tjene penger på valutahandel må man klare å følge med på de forskjellige kursene. Man tjener ikke penger på valutahandel i form av utbytte slik man gjør med aksjehandel, men man tjener penger på å kjøpe når prisen for valutaen er lav, og selge når prisen er høy. Det er altså en form for renteforskjell som utgjør lønnsomheten i valutahandel.

Derfor er det viktig at man skaffer seg en forståelse for hva som påvirker valutakursen, og når det kan være gunstig å kjøpe og å selge. Når man skal komme i gang med valutahandel kan det være lurt å alliere seg med andre som har erfaring innen denne type handel. Kontakter man den beste valutamegler Norge har å by på vil man være sikker på at pengene er i gode hender.

Kontroll på økonomien

Første bud er alltid at man skal aldri handle valuta for mer penger enn man har råd til å tape, spesielt når vi for tiden opplever inflasjon i flere land. Har man alltid dette i bakhodet når man skal gjøre investeringer har man et godt utgangspunkt. Uansett hva slags investeringer man gjør innebærer det en risiko for å tape hele summen.

Uforutsette hendelser kan føre til børskrasj og raske svingninger i valutamarkedet, og derfor må man alltid sørge for å ha kontroll på egen økonomi, slik at man ikke havner i uværet på grunn av en dårlig investering.

Gjør man et godt forarbeid vil man ha gode forutsetninger på å tjene penger på valutahandel, og desto større risiko man er villig til å ta, desto høyere utbytte kan man få av investeringen dersom man treffer riktig på markedet. Lag deg en strategi for investeringen, og tjen penger over tid.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*