Hvordan vil du ha hjemmekonoret?

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Hvor og hvordan vi jobber har gjennomgått store endring de siste årene. I dag kan mange bygge karrieren sin fra egen stue. Også etter pandemien er det fortsatt mange som velger å jobbe hjemmefra, nettopp fordi det gjør hverdagen friere og mer fleksibel. På samme tid har det for mange blitt et veldig flytende skille mellom fritid og arbeidstid, og det er derfor viktig å skape et tydelig skille når du innreder hjemmekontoret.

Skap et skille mellom fritid og jobb

Når reiseveien til jobben er kortere, er det lett å strekke på tiden og skape dårlige vaner. Et godt tips for å bevare gode arbeidsrutiner når du jobber hjemme er å ha et fast sted der du jobber. Ha tydelige soner i hjemmet, så blir det enklere å ha et skille mellom jobb og fritid. For eksempel bør du unngå å jobbe i sengen. Det kan det godt være du kjenner deg mer trøtt, eller så kan det være du blir mer stresset over jobben når du skal sove.

Med et ordentlig hjemmekontor kan du lettere konsentrere deg når enten du skal oppdatere nettbutikken din, svare på eposter eller har et møte. Har du barn, gjør det tydelig for familien hvor det er et arbeidsområde, og at det skal være ro i arbeidstiden. Det kan være du har et skrivebord på gjesterommet og kan lukke døra, eller du får bli enig med de du bor med om at det skal være roligere i enkelte tidsrom. Rydd vekk ting du vet kan distrahere deg når du skal jobbe.

Gjør det behagelig for deg å jobbe

Dette gjelder på flere områder, som at du burde ha en komfortabel stol, et bord i rett høyde og gode lys- og luftforhold. Om stol og bord ikke har en høyde som er overens, er det lett å få vondt i nakke og skuldre. Ha en stol som du sitter godt i, eller varier hvor du sitter, hvis du foretrekker det.

Sørg også for at du sitter et sted der det er godt belyst. Sitter du et mørkt sted, er det lett at du fortere blir trøtt. Det gjelder også å være i et rom der det er god ventilasjon, da tett og klam luft kan medføre hodepine og dårlig konsentrasjon.

Pynt hjemmekontor med ting som gjør det glad. Du skal jobbe mange timer i løpet av ditt liv, så sørg for å gjøre det med stil. Ta vare på arbeidslysten, og gjør det hyggelig og inspirerende omkring deg så du kan jobbe godt i mange år.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*