Moderne dansk innredning(Foto: Unsplasch)

Etter en kald og lang vintersesong er sommeren heldigvis rett rundt hjørnet. Sommeren bringer med seg ny energi og gode ideer, noe som gjør at nye prosjekter blir satt i gang. Det kan for eksempel være du har planer om å få nye planter i hagen eller tenker å snekre sammen et nytt utehus på hytta. Kanskje du er klar for å begi deg ut i et nytt innredningsprosjekt? Om det er nye møbler eller bare er en omrokkering i stua, så er det én ting som er helt sentral for utseendet: Gardiner. Her får du en liten oversikt over viktigheten av å velge nye gardiner og hva de gjør for hjemmet.

Bestem selv lysinnfallet med gardiner

Det fantastiske med rullegardiner er at du selv kan bestemme hvor mye lys som skal komme inn. Dette gir en fantastisk stemning og følelse til hjemmet ditt, alt etter hvilket rom du befinner deg i. Et godt tips er å velge gardiner etter formål og behov. Skal du for eksempel ha en ny gardin til soverommet, burde du velge noe som er avslappende og som stenger lys ute. Hvis du er på utkikk etter rullgardiner til kjøkkenet, kan du med fordel velge noen i et lysere og tynnere stoff. Dette gjør at lyset så smått trer igjennom, noe som gir en friskt og klassisk preg. Da slipper du også å lage mat i mørket.

Noe som passer for alle og enhver

Det er nesten bare fantasien som setter begrensninger når det gjelder gardiner på mål. Du kan derfor velge en gardin til hvert vindu du har, uansett om de er store, lange eller små. Et annet godt råd er også å alltid bestille en gratis prøve på gardinen, før du har tatt en endelig beslutning. Dette gjør at du kan teste farger, stoff og stil hjemme. På den måten får du en større og bedre følelse for hva valget ditt skal ende med.  

Hvis du ønsker å piffe opp hjemmet ditt, kan du med fordel gå for farger. Fargerike og mønstrete gardiner liver opp et hjem som ellers er rolig og enkelt. Hvis du heller ønsker å dempe en stemning i hjemmet ditt, kan du gå for en beige eller hvit rullegardin. Det passer fint og enkelt inn i resten av interiøret. På den måten skaper du ro og harmoni hjemme hos deg selv, og du kan selv regulere hvor mye lys du vil skal komme inn gjennom vinduene.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*