Siden oppstarten i august 2016 har Hudya Group operert med økonomiske og finansielle interimløsninger basert på hvor gruppen har vært i utviklingsfasen. Nå har tiden kommet for en permanent løsning, og Hudya Group har sikret seg Hanne EK som ny CFO. – Med Hanne Ek på laget får vi en erfaren CFO med et format som er perfekt for å løse oppgavene og mulighetene vi har foran oss, sier CEO i Hudya Group, Børge Leknes.


Hudya Group AS består av totalt 29 selskaper i Norden og 450 ansatte, hvorav 400 jobber med profittgenererende kundekontakt. Hudyas CEO Børge Leknes forteller at behovet for en fast CFO er en naturlig følge av Hudya Group-konsernets kraftige vekst de siste årene og ambisjoner fremover. Han viser til selskapets oppkjøp av flere FinTech- og distribusjonsselskap i Norden de siste månedene, og at Hudya i juli slo seg sammen med den prisvinnende FinTech-aktøren Payr.

– For å samle alle trådene og sikre gjennomføring på best mulig måte, har vi vært på jakt etter en senior CFO til å ta over det overordnede økonomiske roret i konsernet. Da vi kom over profilen til Hanne Ek, så vi raskt at hennes bakgrunn, kompetanse og personlighet matchet oss. Vi kunne huke av for alle punktene som var viktige for oss. Hanne har lang og bred erfaring med å konsolidere konsern, etablere styringsmodeller, sikre compliance og skape gode prosesser for videre vekst, noe Hudya trenger nå, sier Leknes.

Hanne Ek er godt kjent med teknologibransjen hvor hun har hatt ulike roller som regnskapsfører, controller, Lean manager og CFO. Nå kommer hun fra tilsvarende stilling i det private investeringsselskapet EXP Group AS/Katapult hvor hun har vært i to år. Før det var hun CFO i Advania AX i fem år.

Etter en tids dialog har Hanne Ek og Hudya Group nå funnet tonen og skissert en felles kurs fremover. Ek synes det er spennende å se hvordan plattformtankegangen til Hudyas gründere har tatt form.

­– Hudya Groups konsept treffer en nerve hos forbrukerne. Mange er overmodne for endring og innovative løsninger på hvordan de får levert hverdagstjenestene sine. Min erfaring er at stadig flere investorer tenker i samme baner. Jeg føler meg heldig som kommer inn i Hudya på et utrolig spennende tidspunkt i selskapets reise, og gleder meg til å komme i gang og bidra med å få god kontroll på videre vekst og utarbeide system for styring og risiko, sier Hanne Ek.

Hanne Ek tiltrer stillingen i løpet av høsten, endelig dato er ikke fastsatt.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Børge Leknes, CEO i Hudya Group AS, mob: 934 80 312
Morten Kvam, kommunikasjonsdirektør i Hudya Group AS, mob: 930 28 970

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*