Handelskrigen senker strømprisen(Foto: Mynewsdesk)

Handelskrigen mellom USA og Kina blusset opp igjen.Uenigheter mellom Kina og USA gir billigere strøm i Norden. Kombinasjonen av mildt vær og usikkerhet i verdensøkonomien gjør at kull- og gassprisen har gått nedover de to siste kvartalene. Den milde vinteren i Europa har bidratt til å fylle opp gass- og kullagrene, og svake tall fra verdensøkonomien gir forventninger om lav vekst og dermed lavere priser på råvarer, skriver Entelios/Mynewsdesk.

Nedgangsperiode i verdensøkonomien

Denne uken har handelskrigen mellom USA og Kina blusset opp igjen. Dette har ikke bare gitt sjokkbølger i aksjemarkedet, råvaremarkedet har også fått kjenne på den økte frykten for en nedgangsperiode i verdensøkonomien.

Spotprisen derimot …

Riktignok ser vi fallende priser i terminmarkedet (priser for fremtidig levering av strøm). Men, spotprisen holder seg sterk, og løfter seg ytterligere siden forrige uke. Underskudd i ressursbalansen gjør at den nordiske strømprisen i større grad påvirkes av prisnivået i Europa.

Gjennomsnittsprisen på strøm i Norden har så langt holdt seg høyere enn den tyske spotprisen. Dette reduserer eksporten av strøm fra Norden til Europa og bidrar til at vi perioder importerer kraft. Denne funksjonen gjør at ressursene spares, og dermed reduserer risikoen for høye priser mot neste vinter. Sett ut fra prisene som ligger i markedet, ser markedsaktørene ut til å forvente ganske flat utvikling i spotprisen ut året.

1. april startet Rolv Arne Haugen (42) som leder for SMB i Entelios. Stillingen er lokalisert på Kjøita, og rapporterer til Head of Sales Nordic, Kolbjørn Hembre.

Kommer fra Schibsted

Rolv Arne kommer fra jobben som salgssjef i Schibsted Media Group. Der har han siden 2017 ledet «Vekst Sørlandet», med ansvar for et salgsteam som tilbyr medierådgiving og annonseløsninger til bedriftskunder fra Skien til Flekkefjord. Tidligere har han jobbet som KAM i Fædrelandsvennen og ble utnevnt til Årets selger i Schibsted Norge i 2016 og nominert til Sales Person of the Year i Schibsted Media Group i 2017.

Da denne muligheten dukket opp etter seks gode år i Schibsted, ble jeg trigget av det å kunne benytte salgserfaringen min i en helt ny bransje. Entelios er Norges største leverandør av strøm til bedriftsmarkedet og har en god posisjon for å vokse videre. Som en del av et stort konsern med base i Kristiansand, har Entelios et sterkt ønske om å bidra til en bærekraftig fremtid, og jeg ser frem til å ta del i det arbeidet, sier Haugen.

Nordisk markedssjef Sara Samina Sørlie( Foto: Mynewsdesk/Entelios)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*