For å være i front innen vår havvindsatsing må Hafslund Eco benytte den siste teknologien og samarbeide tett med oppstartsselskaper.(Myneewsdesk)

Havvind er et av Hafslund Ecos strategiske satsingsområder og i Norge samarbeider vi med Fred. Olsen Seawind og Ørsted om Blåvinge. – For å knytte oss tettere til innovasjonsmiljøer innen havteknologi, og bidra med vår kompetanse for å utvikle disse, har Hafslund Eco inngått et samarbeid med Katapult Ocean, sier Arne Lie-Rasmussen, leder for havvind i Hafslund Eco.

Katapult Ocean investerer i og videreutvikler oppstartsselskaper med positiv innvirkning på havet. Katapult Ocean er en del av Katapult, som investerer i de beste startupene innen hav-, klima- og matteknologi, og sørger for å skape solide selskaper med stor gjennomslagskraft.

– Katapult er et veldig spennende selskap med mye kompetanse og et bredt nettverk i innovasjonsmiljøene innen havteknologi. For å være i front innen vår havvindsatsing må Hafslund Eco benytte den siste teknologien og samarbeide tett med oppstartsselskaper. Når vi satser på havvind ønsker vi å gjøre det med positiv innvirkning på havet og vi deler Katapult Oceans misjon «save the ocean», sier Lie-Rasmussen.

Hafslund Eco skal tilføre Katapult-nettverket verdifull kunnskap og erfaring, og til gjengjeld vil Katapult være en kilde til innovasjon og potensielle oppstartsselskaper for Hafslund Eco.

– IEA estimerer at havvind blir den største kilden til energi i Europa innen 2040. Det betyr at sektoren representerer den største investeringsmuligheten innenfor den blå-grønne økonomien. Vi setter stor pris på at selskaper i Norge er viser interesse for tidligfase segmentet for å drive innovasjon og utvikling. I 2021 var 20% av våre investeringer i Katapult Ocean innen havvindsektoren, sier Jonas Skattum Svegaarden, CEO i Katapult Ocean.

Hafslund Eco skal være en industriell partner og vil være involvert i utviklingen av Katapults porteføljeselskaper og utnytte kompetansen innen fornybarnæringen, kraftmarkedet og dagens teknologi til å jobbe proaktivt med oppstartsselskapene i Katapults portefølje. Som Norges nest største kraftprodusent og med eierskap i landets største nettselskap har Hafslund Eco en unik kompetanse til å bidra til testing og kommersialisering av løsninger i prosjekter. Hafslund Eco ser også spennende potensielle koblinger mellom egen investeringsvirksomhet og Katapult.

– Vi ser at mange spennende teknologiselskap vil få sitt utspring i den grønne økonomien og havvind. Her vil Hafslund Eco se aktivt etter interessante investeringsmuligheter fremover. I denne sammenhengen er Katapult en svært relevant aktør, sier Kim Solesvik, ansvarlig for innovasjonsinvesteringer i Hafslund Eco.

The Blue World Perspective er Katapult Oceans årlige rapport om landskapet for impact-drevne hav-startups. Som en del av Katapults kjernevirksomhet med å investere i oppstartsselskaper innen hav, bygger Katapult en pipeline av havstartups fra hele verden. For øyeblikket består pipelinen av mer enn 1800 startups. Rapporten lanseres i midten av februar 2022.

– Vi gleder oss til å dele informasjon om hvilke trender vi ser for innovasjoner innen hav. Jeg kan røpe at både havvind og tang og tare er noe vi ser mer av. I tillegg vil vi i årets rapport også vise mer av hvilken impact noen av oppstartsselskapene har. Det er veldig mange løsninger der ute som gjør at vi ser positivt på fremtiden og vi tror at stadig større andel av investerte midler vil komme i selskaper som har en positiv påvirkning på både miljø og mennesker, sier Ingrid Maurstad, Commercial Manager i Katapult Ocean.

Pressekontakter:

Hafslund-Eco

Arne Lie-Rasmussen, leder havvind, tel. 975 27 246, arne.lie@hafslundeco.no

Kim Solesvik, ansvarlig innovasjonsinvesteringer, tel 934 57 308, kim.solesvik@hafslundeco.no


Katapult

Jonas Skattum Svegaarden, leder Katapult Ocean, tel. 91140478, jonas@katapult.vc

Linn-Cecilie Linnemann, Chief Communication Officer, Katapult Group, tel. 450 17 701, linn-cecilie@katapult.vc

Om Hafslund Eco:

Hafslund Eco er Norges nest største kraftprodusent. Hafslund Eco eier over 80 vannkraftverk i Sør-Norge, og drifter en produksjon på ca. 21 TWh. Det er nok strøm til å forsyne over 2,6 millioner innbyggere med ren, fornybar vannkraft. Hafslund Eco eier 50 prosent av Eidsiva Energi, og dermed halvparten av Elvia, Norges største nettselskap med om lag 900 000 kunder, i tillegg til virksomheter som driver med bredbånd og fjernvarme. Gjennom forretningsområdet, Ny Energi, jobber Hafslund Eco med innovasjon og forretningsutvikling for å sette fart på elektrifiseringen av Norge. Ny Energi gjør investeringer i banebrytende teknologi, har spennende interne prosjekter og aktivt eierskap i oppstartsselskaper som ligger lengst fremme på sine felt.

Om Katapult:

Katapult Ocean er verdens mest aktive investeringsselskap i tidlig-fase hav-teknologiselskap. Fondene deres har investert i 42 selskap fra hele verden på vegne av norske og internasjonale familier, pensjonskasser, corporate ventures, stiftelser og impact investorer. Katapult Ocean er en del av Katapult gruppen som fokuserer på skalerbare impact drevne teknologi selskaper. Katapult Gruppen har per nå 50M USD under forvaltning og har investert i 138 selskaper fordelt på 35 land. Gjennom en akselerator model styrkes investeringene, og Katapult Gruppen har gjennomført 8 akselerator programmer de siste fire årene. Katapult Gruppen har også en egen stiftelse som blant annet arbeider med å utdanne investormiljøer innen impact investeringer.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*