NATO Secretary General Jens Stoltenberg meets with the Prime Minister of Italy, Giorgia Melon i(Foto: NATO)

I dag (10. november 2022) møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg den nyvalgte italienske statsministeren, Ms. Giorgia Meloni, i Roma. Generalsekretæren ønsket statsminister Melonis «sterke, personlige forpliktelse til NATO, til vår transatlantiske allianse mellom Nord-Amerika og Europa» velkommen og sa at »det er viktig at vi jobber tett sammen, spesielt i dette avgjørende øyeblikket for vår sikkerhet.’

Mr. Stoltenberg påpekte at Italia – som «et av de grunnleggende medlemmene av vår allianse» – spiller «en nøkkelrolle i NATO.» «Italia står skulder-til-skulder med andre allierte for å opprettholde freden i Europa, og for å støtte Ukraina, så lenge det tar; Italia leder NATOs nye multinasjonale kampgruppe i Bulgaria og troppene dine tjener sammen med NATO-styrker i Latvia; Italienske jetfly holder himmelen trygg med NATO Air Policing, fra Svartehavet til nordområdene; dine skip er en del av NATOs patruljer i Middelhavet og utover; du sørger for sjefen for vårt fredsbevarende KFOR-oppdrag i Kosovo, for å bygge stabilitet på Vest-Balkan; og en italiensk sjef leder også NATOs treningsoppdrag i Irak, og hjelper irakiske styrker mot terrorisme; Italia er også vert for mange viktige NATO-anlegg, inkludert Joint Force Command Napoli og vår Alliance Ground Surveillance Force i Sigonella, sa han.

Støtte til Ukraina

Generalsekretæren og statsministeren diskuterte støtte til Ukraina og utfordringer fra sør. «NATO er årvåken, med vår Sea Guardian-operasjon som regelmessig patruljerer Middelhavet, et oppdrag for å motvirke ulovlig migrasjon i Egeerhavet, og kapasitetsbygging for våre partnere i Midtøsten og Nord-Afrika,» sa Stoltenberg.

Under sitt besøk møtte NATOs generalsekretær også den italienske forsvarsministeren, Guido Crosetto, og talte på NATOs 2022 Cyber ​​Defense Pledge-konferanse.

NATOs generalsekretær, Jens Stoltenberg, talte i dag (10. november 2022) på NATOs 2022 Cyber Defense Pledge-konferanse i Roma.

NATOs generalsekretær fremhevet nylige cyberangrep mot satellitter, kritisk infrastruktur og offentlige avdelinger, spesielt som en del av Russlands ulovlige krig mot Ukraina, og advarte om den reelle og økende trusselen fra cyberspace.

Cyber er et omstridt rum

Stoltenberg sa: «Cyber ​​er et konstant omstridt rom og grensen mellom fred, krise og konflikt er uklar. Det er derfor NATO har tatt trusselen mot cyberspace fra statlige og ikke-statlige aktører så alvorlig så lenge. Og hvorfor vi har tatt målrettede skritt for å beskytte oss mot cyberangrep. Det er nøkkelen til vårt kollektive forsvar.»

Cyber ​​Defense Pledge, vedtatt på NATOs toppmøte i Warszawa i 2016, har sett allierte øke investeringene sine i vårt nettforsvar. Stoltenberg la til: «Jeg ber allierte om å forplikte seg til cyberforsvar. Med mer penger, mer kompetanse og økt samarbeid. Dette er en viktig del av vårt kollektive forsvar, og vi er alle i dette sammen.»

Kilde: Nato Int. Oversettelse til norsk: Erik Heming

Jens Stoltenberg og statsminister Meloni deltok på et cyberg-møte i Roma(Foto: NATO)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*