Pressekontakt Anders Krokan i Telenor Norge sier at fri farti prinsippet ikke medfører økte kostnader for kundene(Foto: Telenor)
Pressekontakt Anders Krokan i Telenor Norge sier at fri fart i prinsippet ikke medfører økte kostnader for kundene(Foto: Telenor)

(Fornebu, 31. august 2016) Nå får alle privat- og bedriftskunder i Telenors mobilnett fri fart ut året, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor Norge til Nordens Nyheter. Leder for privatkunder i Telia Norge, Svein Erikns Kirkeng bekrefter det samme på selskapets  nettsider. Begge sier at man at kunden i prinsippet ikke skal få økte kostnader med de nye tilbudene fra Telenor og Telia Sonera Norge som ikluderer Netcom. På spørsmål om det nye systemet har skapt forvirring, sier Anders Krokan at han ser at noen medier spekulerer i at kunder kan få seg en overraskelse når det gjelder pris. Dette kan ha å gjøre med differensierte abonnementer, noe som kan føre til at kunden bruker større datamengder enn planlagt sier Krokan til slutt. Telia opplyser at du får fri fart er inkludert i alle SMART-abonnementet, fra og med 1.september ut året 2016. Telia opplyser videre at alle som som er eller blir kunder hos oss vil få fri fart ut hele året, slik at du kan få glede av hva Norges beste 4G-nett kan gjøre. Datakvoten på abonnementet ditt er uendret.Velg et 4G Bredbånd abonnement, så får du også fri fart ut året. Er du allerede Telia-kunde, trenger du ikke gjøre noe – vi skrur på fri fart for deg, skriver Telia på sine norske nettsider.

Høye hastigheter

– Vi gjør alt for å være raskest, og med denne kampanjen ønsker vi at alle våre kunder skal få oppleve de høye hastighetene du oppnår med Telenor-4G. Vi har et topp moderne 4G-nett som står klart til å sørge for de beste mobilopplevelsene, uansett om du skal laste ned tunge presentasjoner, bilder, musikk eller filmer. Nå gir vi alle kunder fri fart ut året, det gjelder samtlige abonnement, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenors mobildivisjon. I Tek.no-testen tidligere i år, ble Telenor kåret til best på fart. Her går det fram at i hele landet har Telenor høyest gjennomsnittlig nedlastingshastighet med 70,2 Mbit/s. Hovedårsaken til at Telenor oppnår så høye hastigheter, er en sterk satsning på 4G+ og 4G++, sier Krokan videre.

– Telenor kombinerer flere frekvenser når vi bygger mobilnett, noe som gjør at kundene kan oppnå svært høye hastigheter. For hele landet har Telenor 13 prosent høyere fart enn nærmeste konkurrent, sier Moen. I samme Tek-testen ble også Telenor best med flest steder med høyest nedlastingshastighet.

Flere basestasjoner

– Telenor har i dag ca. 2500 flere basestasjoner enn nærmeste konkurrent, og 4G-dekningen blir helt uovertruffen når vi i løpet av neste år får 4G i hele nettet vårt. Vi vet hvor viktig dekning og fart er for kundene våre, og derfor er utbyggingen vår høyeste prioritet. For mange virksomheter er det nå helt forretningskritisk at mobilsurfingen er sikker og rask. Dette jobber Telenor hver dag for å levere på, sier Ove Fredheim, leder for Telenor Bedrift. Dermed vil 3,1 millioner kunder kunne få fri fart på sitt mobilabonnement.Fredheim og Moen er opptatt av at databruken vokser kraftig hvert år.

– Strømming og andre tjenester krever mer kapasitet samtidig ettersom mobilene blir mer og mer avanserte. Denne utviklingen vil fortsette, og det er også derfor vi hele tiden investerer og bygger ut for å være i forkant på vegne av kundene våre, sier Moen. – Og nå har vi så godt utbygd 4G-nett at vi trygt kan la alle kundene våre forsøke seg med fri fart, legger Fredheim til. Telenor bygger ut mobilnettet raskere enn tidligere estimert. I inneværende år etablerer Telenor 4G på ytterligere 2000 mobilstasjoner, noe som fører til Norges desidert mest omfattende 4G-dekning. Og i løpet av 2017 vil 99,8 prosent av befolkningen ha 4G-dekning fra Telenor.
Mobilselskapene Dipper, Talkmore og djuice vil også gi fri fart ut året til sine kunder. Fri fart-tilbudet begynner førstkommende fredag og varer ut året. Det gjelder for samtlige abonnement.sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor Norge. Nordens Nyheter erfarer at Telias mobildekning(mobilnett) langs kyhsten i Vestfold er dårlig. Det samme gjaldt tidligere også for Telenor.

Svein Erik Kirkeng i Telia Norge sier at fri fart ikke skal medføre økte kostnader for privatkunder( Foto: Telia Norge)
Svein Erik Kirkeng i Telia Norge sier at fri fart ikke skal medføre økte kostnader for privatkunder( Foto: Telia Norge)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*