Høsten er over oss og med det en mer laber prisutvikling i boligmarkedet. Det er imidlertid fortsatt god balanse mellom mange objekter til salgs og et rekordhøyt antall aktive søkere som er på boligjakt. Krogsveen skriver i en fersk boligrapport at nedgangen er på 1 prosent i Oslo. Men boligmarkedet spriker og i Rolfsbuktalleen på Snarøya selges en leilighet i en toppetasje med utsikt mot sjøen for over tolv millioner kroner. Boligflate er bare 97 kvadratmeter med terasse på 80 kvadratmeter, skriver Nordens Nyheter.

Ut fra Krogsveens interne beregninger antar vi at prisene korrigert for sesongvariasjoner er ned med rundt 0,5 prosent i oktober. I og med at oktober normalt er en svak måned vil vi dermed ha et nominelt fall på i størrelsesorden 1,5 prosent for landet sett under ett. Vi forventer et noe mindre fall i Oslo med om lag 0,5-1,0 prosent. Selv om tilbudssiden er stor, har vi heller aldri før opplevd at så mange boligsøkere er på jakt etter drømmeboligen. Dette gjør at balansen mellom etterspørsel og tilbud opprettholdes forbausende bra og som igjen resulterer i fortsatt svært høyt omsetningsvolum, sier adm. dir. Leif J. Laugensei Krogsveen( Foto: Mynewsdesk)

En viktig indikator på temperaturen i boligmarkedet er antall unike budgivere pr objekt som selges. Gjennom at Krogsveen omsetter om lag 150-250 boliger i uka, hvorav 50-80 i Oslo, kan vi systematisk lese av hvor hett markedet er. Utviklingen i oktober viser en liten økning i Oslo – som er et brudd på den fallende trenden siden april. Landet for øvrig er svakere noe vi da forventer vil reflekteres i oktober-prisene.

Toppetasje på Fornebu  til 12 millioner på bare97 kvadratmeter

Roligere marked fremover

Vi venter at markedet nå gradvis vil roe ned aktiviteten. Fortsatt vil det være mange objekter å velge blant, og det er en viss fare for at økende ferdigstillelse av nye boliger i noen av de større byene vil skape et økende tilbudsoverheng i den kommende tid.

Samlet sett tror vi at boligprisene i november og desember vil vise en sesongkorrigert nedgang på om lag 0,5 prosent, noe som betyr at vi vil få nominell nedgang med om lag 1-1,5 prosent i begge måneder. Vi forventer en prisoppgang igjen på begynnelsen av 2019. Det er imidlertid en viss usikkerhet om det videre forløp i 2019 på grunn av mindre befolkningsvekst, god tilgang på nye boligprosjekter i de store byene og et allerede svært høyt gjeldsnivå med en begynnende rentestigning, avslutter Leif J. Laugen

Mest fornøyde kunder

Eiendomsmegler Krogsveen AS ble etablert i Bærum av gründer og eiendomsmegler Gunnar Krogsveen i 1975 og er i dag eid av Pareto. Helt siden oppstarten har Krogsveen spesialisert seg på eiendomsmegling og har i dag gjennomprøvde systemer for hele salgsprosessen. I 2017 ble selskapet kåret til best i bransjen på kundetilfredshet og lojalitet på Norsk Kundebarometer.

Et av Krogsveens unike systemer er BoligsøkerRegisteret hvor selgerne får tilgang på flere relevante kjøpere. De som er på boligjakt får informasjon om boliger som matcher deres ønsker – allerede før eiendommen blir lagt ut på markedet. På den måten får de bedre tid til å områ seg. Hele 4 av 10 boligsøkere ender opp som kjøpere.

Krogsveen har 51 meglerkontorer med hovedvekt på Østlandet, samt Stavanger, Bergen og Ålesund og rundt 330 ansatte. Markedsandelen ligger mellom 10 og 30 prosent i Krogsveens nedslagsfelt, i 2017 formidlet selskapet 8 000 boliger og hadde en omsetning på ca 500 millioner kroner.

Adm. dir. Leif L. Laugen i Krogsveen (Foto: Pareto)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*