Biler ruller nå igjen ut fra Fords fabrikker i Tyskland, Romania og Spania etter at produksjonen stoppet i 7 uker som følge av koronakrisen.

Som et ledd i en delvis gjenåpning starter produksjonen på et lavere nivå enn normalt. Den vil deretter øke gradvis de neste månedene før full produksjon er gjenopprettet. Allerede kundesolgte biler fra Ford-forhandlere blir prioritert først.

På alle fabrikkene gjelder Fords globale standarder for sosial distansering, helse og sikkerhet. Disse skal sørge for at ansatte er trygge på jobb. Hver dag skal alle som jobber på fabrikkene selv gjennomføre en prosess for å bekrefte at de er i form og klare til å jobbe. Hver ansatt får også et eget sett med beskyttelsesutstyr. Dette settet inkluderer Fords egenproduserte ansiktsmasker, termometer og andre hygieneartikler.

Trygg arbeidshverdag

– Tilbakemeldingene fra våre ansatte har vært helt fantastisk. Nå er de tilbake på jobb for å gjøre det de er best til, nemlig å lage bilene som skal få Europa til igjen å bevege seg fremover. Vi har fulgt situasjonen nøye og har nå innført tiltakene som er nødvendige for å gi våre ansatte en trygg arbeidshverdag, sier vice president, Manufacturing i Ford Europa, Dale Wishnousky.

Produksjonen ble gjenopptatt på fabrikkene i Saarlouis og Køln i Tyskland, på bilfabrikken i Valencia i Spania og Craiova i Romania mandag denne uken. Alt har gått etter planen etter oppstarten.

Produksjonsanlegget for motorer i Valencia åpner 18. mai. Åpningen av Fords motorproduksjon i Dagenham og Brighend i England blir bekreftet på et senere tidspunkt.

Glad for gjenåpningen

I forkant av gjenåpningen kontaktet Ford alle sine ansatte via telefon, e-post, og vanlig post for å sørge for at de alle var kjent med de nye smitteverntiltakene. Dette inkludere delingen av en video og detaljerte beskrivelser for bruk av beskyttelsesutstyr.

– Vi er selvsagt svært glade for at vi nå igjen produserer biler til våre europeiske kunder, men med et svært strengt fokus på smittevern for våre ansattes trygghet. Vi har lansert flere nye modeller i det siste, og det er ekstra hyggelig for de som går og venter på sin nye bil, at disse nå vil bli prioritert i produksjonen, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

Om Ford Motor Company

Ford Motor Company er et global selskap med hovedkontor i Dearborn, Michigan, USA. Selskapet utvikler, produserer, markedsfører og har service på en rekke kjøretøy som inkluderer personbiler, SUVer, nyttekjøretøy, lastebiler, elektrifiserte kjøretøy og Lincoln luksusbiler.Konsernet leverer også finansielle tjenester gjennom Ford Motor Credit Company. Ford Motor Company har som mål å ha en ledende rolle innen elektrifisering, mobilitetsløsninger, inkludert selvkjørende biler, og sammenkoblede tjenester. Ford har cirka 188 000 ansatte over hele verden. For mer informasjon om Ford, produktene og Ford Motor Credit Company, vennligst se www.corporate.ford.com

Ford Europa er ansvarlig for å produsere, selge og vedlikeholde Ford kjøretøy i 50 markeder og har ca. 45.000 ansatte ved sine heleide anlegg. De har rundt 59.000 ansatte når fellesforetak og ikke-konsoliderte virksomheter er inkludert. I tillegg til Ford Motor Credit Company inkluderer Ford Europas virksomhet Ford Servicemarked og 19 produksjonsenheter (hvorav 12 er heleide og 7 er ukonsoliderte joint venture fasiliteter.). Den første Ford-bilen ble sendt til Europa i 1903 – samme år som Ford Motor Company ble etablert. Produksjon i Europa startet i 1911.

Ford Motor Norge er en bilprodusent og mobilitetsselskap som importerer biler og deler for salg gjennom et forhandlernettverk på 82 salgs- og servicepunkter. Den første Ford-bilen kom til Norge allerede i 1906, trolig gjennom firmaet E.C. Gjestvang i Oslo. Lenge var det kun private forhandlere som importerte Ford til Norge via Danmark. Først i 1960 ble Ford Motor Norge etablert etter sterkt engasjement fra blant annet Trygve Lie, FNs første generalsekretær og norsk ambassadør i Washington.

Kommunikasjonssjef Anne Sønsteby(Foto: Ford Norge/ Mynewsdesk)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*