Fredrik Aarum blir analytiker/forvalter hos Fondsfinans Kapitalforvaltning

Vi ønsker vårt siste tilskudd til forvalterteamet velkommen! Fredrik Aarum har lang erfaring fra DNB Markets hvor han de siste 6 årene har jobbet med å tilrettelegge investeringer, oppkjøp og andre strukturelle prosesser. Fredrik vil bli analytiker/forvalter for Fondsfinans Norden sammen med ansvarlig porteføljeforvalter Arne Simensen.Vi har tatt en prat med Fredrik for å bli litt bedre kjent.

Velkommen til oss Fredrik! Kan du fortelle oss litt om deg selv og bakgrunnen din?

Jeg er opprinnelig fra Jar utenfor Oslo. Jeg har en mastergrad i økonomi og har studert både i USA og Norge. I tillegg har jeg ca. 10 års arbeidserfaring fra Equinor i Singapore og DNB Markets i Oslo.

Hva skal du bidra med i den nye stillingen som assisterende forvalter?

Bakgrunnen min har gitt meg både industrikunnskap fra «innsiden» samt bred finanserfaring. Dette håper og tror jeg kan være med på å bidra inn i det sterke forvalterteamet til Fondsfinans.

Hva gjør Norden til et attraktivt marked og hvorfor burde man investere i nordiske selskaper?

Norden er et veldig spennende marked med en bred og likvid sektorbase samt gode rammevilkår som historisk har gitt veldig god avkastning. Jeg gleder meg derfor til å komme igang på nyåret.

Kan du fortelle oss en «fun fact» om deg selv?

Jeg har tidligere spilt mye tennis og bidrar dermed til en ytterligere diversifisering av idrettskompetansen i Fondsfinans.

Markedsrapport november

Fondsfinans skriver i sin markedsrapport for november at makroøkonomiske nyheter i stor grad drev aksjemarkedet i november. I starten av måneden vedtok sentralbanken i USA å begynne nedtrappingen av sine verdipapirkjøp. Sentralbanken indikerte også at den er mindre sikker på at den høye inflasjonstakten bare er midlertidig, og advarte om at ubalanser på tilbudssiden har ført til store prisøkninger i enkelte sektorer. En ny og mulig mer smittsom variant av coronaviruset, kalt omikron, ble mot slutten av måneden oppdaget i Sør-Afrika. Forskere verden over understreker at virusets egenskaper er usikre. Aksjemarkedet reagerte umiddelbart kraftig ned på nyheten, men hentet seg noe inn de påfølgende dagene.Forvalterkommentarer finner du i PDF-versjonen av rapporten

Konjunkturer og råvarer

De makroøkonomiske utsiktene ble noe dårligere i november. Dette skyldtes hovedsakelig spredning av den nye koronavarianten omikron, samt høye inflasjonstall og signaler fra de store sentralbankene om mindre ekspansiv pengepolitikk.

Før omikron ble oppdaget i Sør-Afrika i slutten av november, var deltasmitten i Europa allerede på rask vei oppover. Gjenåpning, kaldere vær og fallende immunitet er noen av forklaringene. Østerrike stengte ned og vedtok obligatorisk vaksinering.

Men ikke alt gikk feil vei på koronafronten. For å begrense antall sykehusinnleggelser ble det satt flere vaksiner og mange «booster-shots». Dessuten kunne både Pfizer og Merck melde om suksess med sine Covid-medisiner. Pfizers foreløpige resultater viste at personer med mild-til-moderat sykdom som tok medisinen innen tre dager etter diagnostisering, fikk redusert sannsynligheten for sykehusinnleggelse/død med hele 89%. Medisinen vil kunne bli tilgjengelig i begynnelsen av neste år, i første omgang i Storbritannia og USA.

Kilde: Fondsfinans.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*