Dan Borge Hovik er med på å etablere SIgma Group i Norge( Foto: Myneewsdesk)

Et av Sveriges ledende IT-konsulentselskaper, Sigma Technology Group, starter et nytt selskap i Oslo – Sigma Technology Norway AS. Sigma Technology Group har en samlet stab på over 2000 mennesker og planlegger å vokse betydelig i Norge.
Vi kommer til å jobbe sammen med kunder innenfor fornybar energi, telekom og produksjonsindustri på deres ferd mot digitalisering og elektrifisering.

Sigma Technology Norway har som mål å skape rundt 150 nye arbeidsplasser på tre år.

2020 var et utfordrende år for global industri og samfunn med nedstengninger, oppsigelser og permitteringer grunnet COVID-19. Likevel valgte Sigma Technology Group å følge sin strategi. På slutten av høsten 2020 gjorde de en større investering i syv nye selskaper i Sverige og Norge med start i 4. kvartal 2020 og 1. kvartal 2021. Det nyetablerte Sigma Technology Norway er nå aktivt på jakt etter dyktige programvareutviklere og ingeniører som deler selskapets visjon om å skape en bedre fremtid.

«Norge forvandler seg til en digital nasjon og er blant de ledende innen elektrifisering og overgang til fornybar energi. Vi ser et stort potensiale og sterkt behov for digitaliseringstjenester i landets private og offentlige sektorer. Sigma Technology Group har vokst betydelig innen digitalisering og har firdoblet omsetningen de siste syv årene, og passerte 1 milliard kroner i 2019. Suksessen med vår organisasjonsmodell ligger i å benytte erfaringen og drivkraften fra gründerbedrifter som sammen danner Sigma Technology Group,” sier Carl Vikingsson, administrerende direktør i Sigma Technology Group.

Christopher Carey, utnevnt til administrerende direktør i Sigma Technology Norway, har over 20 års erfaring innen konsulentvirksomhet, hvorav åtte år som administrerende direktør for Poolia og Uniflex sin virksomhet i Norge med ca. 200 ansatte.

Dan Børge Høvik er selskapets visepresident og representerer ingeniørkompetansen med over 18 års erfaring innen olje- og gassvirksomhet.

«Etter å ha Sigmas suksess i Sverige som en støtte, har vi som mål å skape en ledende digitaliserings- og ingeniørkonsulentvirksomhet i Norge. Den norske private sektoren ser for seg fremtiden innen fornybar energi. Det har vært et imponerende antall oppstartsbedrifter og selskaper som benytter ny teknologi for å effektivisere Norges skifte til fornybar energi. Vi vil tilby senioringeniører og prosjektledere som kan hjelpe våre kunder innen energisektoren. Kombinert med et sterkt tilbud innen IT og digitalisering, tror vi på solid vekst i 2021,» sier Christopher Carey, administrerende direktør i Sigma Technology Norway.

«IKT-Norge ønsker Sigma Technology velkommen til Norge og vår næring, sier Fredrik Syversen, direktør for strategi- og forretningsutvikling i IKT-Norge og fortsetter, Sigma er jo et kjent merkenavn både i Norden og i Norge. At de ønsker å investere i Norge med opp mot 150 nye ansette er både en anerkjennelse av Norge som digitalt foregangsland, og tro på norsk næringsutvikling som vi i IKT-Norge deler.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Christopher Carey, administrerende direktør, Sigma Technology Norway, christopher.carey@sigmatechnology.se, +47 469 88 148.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*