Det herjede kredittvurderingsselskapet Equifax har gjort noen tastetrykk og oppdaget ytterligere 2,4 millioner mennesker som fikk sine persondata lekket til hackere.

Equifax har oppdaget flere datalekkasjer (Foto: Marketingland.com)

Selskapet, som ble utsatt for en av de største datalekkasjene i amerikansk historie i mai i fjor, har allerede måttet revidere antallet berørte personer, melder theregister.

Totalt stod det på 145 millioner i USA og hundretusener i Storbritannia og Canada – men det er nå funnet flere personer som tidligere har ungått den digitale forensics-analysen («rettsmedisinske» undersøkelse av data).

I en uttalelse fra tidligere i dag, sa Equifax at pågående analyse av de stjålne dataene hadde gjort det mulig å bekrefte identiteten til ytterligere 2,4 millioner amerikanske forbrukere som hadde deler av førerkortinformasjonen stjålet.

«Denne informasjonen var ikke fullstendig fordi det i de aller fleste tilfeller ikke inkluderte forbrukerens hjemmeadresser, eller deres respektive førerkortstillatelser, utstedelsesdatoer eller utløpsdatoer,» uttalte firmaet.

Virksomheten sa at de hadde – som anbefalt av rettsmedisinske eksperter – fokusert sine opprinnelige vurderinger på personnummer og navn som en måte å identifisere hvem som var berørt av hackingen.

De nylig identifiserte gruppene av mennesker hadde imidlertid ikke fått personnummer stjålet, og ble dermed ikke funnet av tidligere undersøkelser.

Equifaxs midlertidige sjef Paulino de Rego Barros sa i en uttalelse at kunngjøringen «handler ikke om nyoppdagede stjålne data».

Equifax mistet data om 143 millioner kunder sommeren 2017

Snarere sa han at det var om å «sile gjennom de tidligere identifiserte stjålne dataene» og sammenligne den med informasjon i bedriftens database som ikke ble stjålet for å identifisere personer som tidligere hadde sluppet gjennom garnet.

Disse menneskene – som antagelig hadde hørt at de var av kroken – vil bli kontaktet direkte og tilbys gratis identitetstyveribeskyttelse og kredittfilovervåkningstjenester.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*