Adm. dir. Annika Hoffner i Recharge.com

Elbilmarkedet akselererer. I takt med at antallet elbiler øker, stiger også etterspørselen etter offentlige ladestasjoner. Entelios har inngått partneravtale med det hurtigvoksende selskapet Recharge, som er en ledende ladeoperatør i Norden med over 2600 ladestolper.

Recharge er en pioner innen e-mobilitet og har siden 2010-tallet drevet et av Europas største og mest brukte ladernettverk for elbiler. Selskapet var tidligere en del av Fortum Charge & Drive.

Recharge eier 1600 offentlige ladestolper i Norden og drifter i tillegg drøyt 1000 ladesøyler til på trafikkerte steder i Sverige, Finland og Norge. På flere av ladestolpene kan mer enn én bil lade samtidig, så totalt tilbyr Recharge over 3800 ladepunkter.

Nå har Entelios og Recharge inngått en avtale som strekker seg over flere år, der kraftselskapet får ansvar for å levere fornybar strøm til alle Recharges nordiske ladestasjoner, helt i overensstemmelse med kundens krav og miljøstrategi.

«For oss er det viktig å kunne tilby fornybar strøm til kundene våre. Det at Entelios også kan bistå med rådgivning og andre tilleggstjenester, var en medvirkende faktor til at vi valgte dem som samarbeidspartner», sier Annika Hoffner, adm. dir. i Recharge.

Entelios vil i tillegg levere en porteføljeforvaltningsløsning som dekker alle Recharges behov, og ta seg av administrasjonen i forbindelse med håndtering av fakturaer samt oppfølging av kostnader og forbruk.

I et globalt perspektiv er de nordiske landene de mest avanserte og hurtigst voksende elbilmarkedene. Recharge bidrar aktivt til en hurtigere overgang til elektrisk mobilitet og en renere verden. Det gjør selskapet ved å tilby brukervennlige og pålitelig ladetjenester på attraktive steder.

Majoritetseier i Recharge er Infracapital, som er en del av M&G Plc. M&G Plc er notert på London-børsen og er et av de største investeringsselskapene i Storbritannia. Recharge AS er morselskapet, mens Recharge Sweden AB og Recharge Finland Oy er datterselskaper. Recharge har rundt 40 ansatte og har hovedkontor i Sarpsborg samt kontorer i Stockholm og Espoo.

Recharge ladestasjon(Foto: Recharge)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*