I Blue Unit er vi biologer og har behov for å få tilført noe på programmeringsfronten. Eldor stiller til rådighet den kapasiteten vi manglet og som vinner stadig mer innpass innen akvakultur, forklarer David Owen, deleier av Blue Unit. Foto: Eldor

Stavanger-selskapet Eldor er i gang med en storstilt fremtidsplan, og med en progressiv oppkjøpsstrategi beveger de seg nå inn på nye markeder. Første skritt er oppkjøpet av den danske spesialvirksomheten Blue Unit.

Eldor er blant markedslederne innen kontroll- og alarmsystemer for olje- og gassindustrien. For å fremtidssikre virksomheten i en usikker verden har selskapet nettopp presentert en progressiv oppkjøpsstrategi, og første skritt i satsingen er oppkjøpet av danske Blue Unit, som er verdensledende innen datainnsamling og -behandling i industrielle RAS-anlegg for forbedring av vannkvalitet.

– Oppkjøpet av Blue Unit er en del av en klar strategi vi har lagt. Fremtiden for olje og gass er usikker, og verden vil trenge færre fossile energikilder. Derfor ønsker vi å se på en mer bærekraftig fremtid. Ved å ta skrittet med Blue Unit får vi flere ben å stå på, da markedet i olje- og gassindustrien er syklisk, mens fiskeoppdrett kan ha en mer kontrasyklisk effekt, forklarer Ola Guldbrandsen, Salgs- og markedssjef hos Eldor AS, og fortsetter:

– Med både design og utvikling av systemer, alarmer og kontrollrom har vi en unik teknologisk helhetsløsning, noe som sjeldent tilbys av ett og samme selskap. Dette er en av kjernekompetansene som skal åpne dører til andre markeder. Oppkjøpet av Blue Unit er første ledd i vår fremtidssikring, og vi er allerede i gang med de neste leddene, som er knyttet til fornybar energi, bærekraftig infrastruktur samt vann og spillvann.

Kompetanse for mange bransjer

Med oppkjøpet av Blue Unit vil Eldor bruke sin erfaring innen olje og gass og videreføre den i forhold til marinemiljøer, samt til prosesser, prosessautomatisering og forståelse av sikkerhet i kritiske systemer. For Blue Units grunnlegger og nåværende CTO, David Owen, var valget av Eldor nøye avstemt.

– Det handlet om å finne den rette kjøperen, med de rette visjonene og kompetansene. I Blue Unit er vi biologer og har behov for å få tilført noe på programmeringsfronten. Eldor stiller til rådighet den kapasiteten vi manglet og som vinner stadig mer innpass innen akvakultur. I tillegg har de uvurderlig erfaring og et stort norsk nettverk, som blir en stor gevinst for Blue Unit, forklarer David Owen, deleier av Blue Unit.

Eldors sertifiserte serviceprosesser kan enkelt overføres fra olje og gass til andre industrier. I første omgang skal prosessene implementeres i Blue Units anlegg, og deretter er planen å ekspandere til andre industrier.

– Mulighetene for bruk og videreutvikling av vår kompetanse i andre markeder er enorme, da automatisering og fjernstyrt drift er felles for mange bransjer. Å samle inn data fra flere kilder og presentere dem for operatører i et sentralt kontrollrom vil også være nyttig i forhold til store kunder innen landbruksindustrien. Samtidig kan forståelse av sikkerhet i forhold til miljøet videreføres fra olje- og gassanlegg til oppdrettsnæringen, sier Ola Guldbrandsen.

Nye medarbeidere og kompetanser

Et ledd i Eldors satsing på nye markeder er også å hjelpe virksomheten med å rekruttere nye yngre medarbeidere som kan bidra med kreativ innovasjon og teknologisk kunnskap.

– Vi har allerede ansatt en ny daglig leder for Blue Unit, som skal være hos Eldor i Norge. Han bringer inn nye unike kompetanser og nettverk, som er vesentlig hvis man som bedrift skal være en del av utviklingen og bevege seg inn på nye markeder, sier Ola Guldbrandsen.

Eldor AS er et norsk ingeniørselskap som hovedsakelig opererer i olje- og gassmarkedet. De er eksperter i grensesnittet mellom ingeniørvirksomhet og produksjon av automasjons- og telekommunikasjonssystemer, samt integrert drift. De har kontorer i Norge og Storbritannia. www.eldor.no

Gruppen tilbyr tjenester der vinteresn er kald(Foto: EZldor A/S)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*