ABC Breaking News | Latest News Videos

(Følg valget med direkte stream fra ABCNews over.)

Etter at Donald Trump vant Wisconsin har han 276 valgmannstemmer, og vinner dermed presidentvalget.Trump-seieren førte til reaksjoner på finansmarkedene rundt om i verden: Børsene i Asia faller ledet av Nikkei 225-indeksen, som falt med 5,36 prosent. Børsene i USA falt fem prosent, dollaren svekker seg, og den meksikanske pesoen har falt til det laveste nivå noensinne. Gullprisen stiger mens oljeprisen faller og norske kroner faller.

Donald Trump drev en intens klappjakt på velgere tre dager før valget. Den republikanske presidentkandidaten halte innpå Hillary Clinton på meningsmålingene. Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump rettet en dirrende finger mot folkemengden i byen Hershey i vippestaten Pennsylvania ifølge Dagens Næringsliv. I hockeyhallen viftet folkemassen med bannere og smarttelefoner. Det var få dager igjen til valgdagen 8. november, og over 10.000 tilhengere samlet seg i sjokoladebyen for å høre Trump tale. Den republikanske presidentkandidaten virket kampklar og russerne støtter også Donald Trump, skriver Associated Press.

Aksjemarkedene stuper og dollaren svekker seg samtidig som Donald Trump utsikter til å vinne presidentvalget i USA øker. Det anerkjente amerikanske nettstedet Fivethirtyeight.com skriver onsdag morgen at det er 77 prosents sjanse for at Donald Trump vinneer det amerikanske presidentvalget. Børsene svekkes i frykt for svakere verdensøkonomi med Donald Trump i presidentstolen. New Yor Times skriverat det er nitttifem prosent sjanse for at Donald Trump blir USA`s neste president onsdag morgen. Republikanerne vant overraskende Florida, Arizona, Idaho og Nord-Carolina. Slik det ser ut får Donald Trump 263 valgrepresentanter mot Hillary Clintons 209 repressentanter Reaksjon på utsiktene til en Trump-seier reagerer finansmarkedene blandet. De asiatiske markedene opplevde lavere handel, ned rundt to prosentpoeng, og Dow Jones futures var ned så mye som 600 poeng i etter-timers handel.Oljeprisen har ikke stupt like bratt over natten på over tre måneder, med over fire prosent. Brent-olje har i løpet av natten falt under 45 dollar fatet.

Truer verdensfreden

Det amerikanske presidentvalget skremmer finansmarkedene. President Barrack Obama sier i amerikansk fjernsyn at det kan true verdensfreden om Donald Trump vinner presidentvalget ifølge NrK. Republikanernes presidentkandidat, forretningsmannen og tv-personligheten Donald Trump, tar nå kraftig innpå sin demokratiske rival, tidligere utenriksminister og førstedame Hillary Clinton.

Donald Trump ser ut til å vinne frem i Florida og ligger likt med Hillary Clinton(Foto: Republican Party)
Donald Trump ser ut til å vinne frem i Florida og ligger likt med Hillary Clinton(Foto: Republican Party)

På landsbasis i USA leder Clinton med 1,7 prosentpoeng, som er ned fem poeng på halvannen uke. Donald Trump er i ledelsen i flere viktige vippestater, ifølge beregninger utført av Real Clear Politics.

Skandaler i kø

Etter en skandalepreget uke for Hillary Clinton, viser flere meningsmålinger at Trumps oppslutning øker, noe som de siste dagene har ført til økte forventinger om markedsuro på tross av at Clinton fortsatt ligger godt foran på de fleste viktige målinger. Det er mange grunner til at markedene nå forbereder seg på at Trump vinner valget neste uke. Aktører i finansmarkedene tar nå høyde for en mulig seier for republikanernes presidentkandidat, forretningsmannen og TV-personligheten Donald Trump, i presidentvalg neste uke. Det til tross for at de fleste meningsmålinger tyder på at hans skandaleforfulgte rival, tidligere utenriksminister og førstedame Hillary Clinton, fortsatt sitter i førersetet i valget. De fleste eksperter opprettholder Clinton som sin favoritt.

Helt ny situasjon

Der er en helt ny situasjon foran presidentvalget i USA etter en rekke sterke målinger denne uken for den republikanske kandidaten Donald Trump i kjølvannet av at FBI fredag varslet at byrået vil gjenoppta etterforskningen i den mye omtalte e-postskandalen knyttet til Hillary Clinton. Donald Trump føler seg sikker på seier på nøkkelstaten som han må vinne: Florida.Orlando, Florida: Det sa mangemilliardæren til tusenvis av jublende fans i Orlando onsdag kveld norsk tid. Donald Trump må vinne i Florida for å vinne presidentvalget i USA 8. november. Ferske målinger antyder dødt løp mellom mangemilliardæren og motkandidaten Hillary Clinton i Florida. Hillary Clinton får 46 prosents oppslutning mot Donald Trumps 45 prosent på en måling som Quinnipiac University publiserte onsdag. Donald Trump avholder tre folkemøter i Florida denne uken. Med 29 valgmannsstemmer er staten avgjørende for at Trump skal nå de 270 stemmene som trengs for å gi ham nøklene til Det Hvite Hus. Trump drar videre til Pennsylvania og Nord-Carolina, der han har gode vinnersjanser. På landsbasis leder Clinton med 1,7 prosentpoeng, ned fem poeng på halvannen uke. Trump er i ledelsen i flere viktige vippestater, ifølge beregninger utført av Real Clear Politics.

Den amerikanske drømmen

Donald Trump som fyller 71 år født 14. juni 2017, er født i Queens i New York City i USA, og er en amerikansk forretningsmann og politiker, som er det republikanske partis kandidat til presidentvalget i USA i 2016. Han har slått seg frem med egne midler og langt lavere budsjetter enn Hillary Clinton som er gift med tidligere president Bill Clinton. Donald Trump er kjent for flere skyskrapere han har kjøpt eller fått oppført på Manhattan, der flere har fått navn etter ham selv, som Trump Tower på Fifth Avenue, Trump World Tower like ved FN-bygningen, og Trump International Hotel and Tower ved Columbus Circle. I 2004 ble Trump produsent og programleder for NBCs realityshow The Apprentice. Hans politiske plattform er ifølgedet konservative National Review, populisme som appellerer til betenkeligher hos arbeiderklassens velgere, som føler seg skjøvet til side på grunn av tapte arbeidsplasser og endringer i Amerikas etniske og religiøse strukturer. Dermed appellerer Donald Trump til den lille mann og kvinne, som håper at «Den amerikanske drømmen» skal gå i oppfyllelse, skriver Nordens Nyheter ien analyse.

Hillary Clinton er rammet av e-post-skandaler på oppløpet i valgkampen i USA( Foto: CNN.com)
Hillary Clinton er rammet av e-post-skandaler på oppløpet i valgkampen i USA( Foto: CNN.com)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*