Hovedindeksen ved Oslo Børs falt 5,2 prosent i oktober, men avsluttet månedens siste handledag med optimisme etter en oppgang på 2,4 prosent. DNB og Equinor, fulgt av Hydro, AkerBP og Yara, var aksjene som bidro aller mest til nedgangen i indeksen. Sjømataksjene utmerket seg nok en gang positivt og var viktigste bidragsytere til at indeksen ikke falt ytterligere. Frontline og Orkla var også blant aksjen som bidro til å begrense fallet.

Aksjemarkedsbrev av Marius Brun Haugen DnB Markets

Aktiviteten blant privatinvestorene som handler via aksjehandelsløsningen i nett- og mobilbanken til DNB var på det høyeste nivået vi har registrert hittil i år, målt ved antall handler. I tillegg er det verdt å merke seg at privatkundene, samlet sett, nettokjøpte aksjer i oktober.

Etter lang periode med lite svingninger på børsen, kom volatiliteten tilbake for alvor i oktober. Vi må tilbake til 1985 for å finne den gang duoen Bobbysocks herjet hitlistene med “La det swinge”, men det holder å gå tilbake til starten av 2018 for å finne forrige gang vi opplevde enda mer markante svingninger i aksjemarkedet.

Daglige svingninger på to prosent kan oppleves som ubehagelig, men er altså ikke uvanlig i børssammenheng. I DNB Markets mener vi investorene bør være forberedt på at svingningene kan vedvare i tiden som kommer. Børsfallet og uroen i markedet den siste måneden er en påminnelse om at man som investor bør være ekstra aktsom i denne delen av sykelen.

Vi utelukker ikke at markedet korrigerer ytterligere ned, men så lenge veksten i amerikansk økonomi er god, mener vi det skal mye til at dette utvikler seg til en større korreksjon. Derfor opprettholder DNB Markets sitt nøytrale markedssyn.

På den positive siden er det verdt å merke seg at estimatene for inntjeningsforventningene til de norske børsnotere selskapene har blitt oppjustert de siste ukene. Utviklingen i rentenivåene og inflasjonen er fremdeles blant indikatorene vi mener det er viktig å følge ekstra nøye med på fremover. «La det svinge» er Marius Brun Haugens og DnB`s oppsummering av aaksjemarkedet i oktober

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*