Forfatterne Karsten Alnæs(t.v) og Harald Pettersen har skrevet en ny bok( Foto: Bokhuset Forlag)

I mer enn tusen år har Oslofjorden spilt en sentral rolle som matkilde. Fjorden, fisket, fiskeplassene og menneskene, har vært en viktig impuls for livet som utspant seg både i og ved fjorden. I dag er yrkesfiskerne mer eller mindre en saga blott, og sportsfiskerne har tatt over fiskeplassene.

I en ny bok som kommer ut i disse dager, gir forfatterne Karsten Alnæs og Harald Pettersen et innblikk i historien om hvordan fisket ble drevet i den indre delen av Oslofjorden – fra Drøbak, Holmestrand og Hurum, til   Bekkelaget, Bygdøy og Bunnefjorden.

I dag preger økt forurensing og fravær av fisk og fiskere mye av oppmerksomheten. Mange hevder at fjorden er død. Men det er  likevel håp «i hengende snøre». Boka «Det koker i fjorden» gir et godt bilde av fisket langs fjorden for hundre år siden og idag. Det morsomme er at idag finner vi våre «nye landsmenn» polakkene på svabergene. Fiskere i Ula, Larvik og Sandegjord klager over lite torsk og ingen makrellstørje. Men vent bare, til sommeren koker det i fjorden utenfor Svenner Fyr, Rauer og Blyræva. Da kommer makrellstørjen tilbake, skriver Erik Heming som har lest og anmeldt bika til Karsten Alnes og journalist Harald Pettersen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*