Island er et lite og innimellom glemt land, som bugner av natur flotte opplevelser og unike områder. Det er et land med knappe 370.000 mennesker, men det betyr ikke at turismen går dårlig. Det er faktisk mange fler som besøker Island nå enn før, og det kalde landet opplever positive tall på den fronten.

I 2021 besøkte hele 700.000 turister Island, som tross alt nesten er dobbelt av det som faktisk bor der. Det var også en økning på 45% fra året før, og den store veksten av turister bærer også preg av løftede pandemi restriksjoner. Det er heller ikke uten grunn at så mange turister besøker det eksotiske landet, for her kan man nemlig se mye ting som ikke finnes noen andre steder i verden.

Det er på mange måter et nordisk vinterparadis, som interesserer folk fra hele verden. 470.000 personer besøkte Island over sommersesongen i 2021, men det finnes også spennende vinterpakker for turister på Island. Her kan man blant annet oppleve Island på hesteryggen, se nordlyset og drømme seg bort i de vakre fjellene. 

Turisme i fremtiden

Følger vi den store veksten i antall turister, så er det trolig at Island vil kunne ønske enda flere mennesker velkommen i fremtiden. I senere rapporter viser det seg at Island forventer en million turister i 2022. Hvis denne forutsetningen blir en realitet så vil dette representere en økning på hele 70% på 2021, men det vil fortsatt ikke nå høydene landet så i forkant av pandemien.

Island er avhengig av at tallene vil øke igjen, ettersom turisme er valgt ut som en stort potensiale for økonomisk vekst i landet i de kommende årene. Dette vises i en makroøkonomisk prognose for 2022 til 2024. 

Nytt på Island

Det er mye nytt som skjer på Island, og en rekke tilbud som er rettet mot turisme. Et eksempel er Vestfjordsregionen, der det har blitt gjort en rekke forbedringer. Akkurat denne regionen ble også satt på Lonely Planet sin liste over beste reiser i 2022. 

Turisme er på toppen av inntektskilder for Island, og de er åpenbart svært avhengige av at folk vil oppleve landet ute på havet, og være en del av det vakre vinterparadiset deres. Det har heldigvis vært en økning i antall turister de siste årene, og antallet forventes å øke enda mer. Likevel møter det ikke tallene vi så før pandemien helt enda.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*